UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 21 februari 2018 - klockan 02:47 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-11-24

Veckans polisrapport innehåller en blandad skörd av anmälningar. Våld mot tjästeman, inbrottsförsök, övergrepp i rättssak för att nämna några av rubriceringarna.

Noterbart är att inbrottsförsöket är det första anmälda inbrottet / inbrottsförsöket i bostad sedan den 1 november vilket är en ovanligt lång lugn period så här i mörka hösttider. Hoppas lugnet håller i sig!

Vid halvåttatiden på morgonen den 22 november inträffade en viltolycka på Granhammarsvägen i Brunna. Bil vs rådjur. Rådjuret skuttade vidare. Viltvårdare meddelades.

Vid 18.30 den 22 november var det några okända som öppnade dörren in till ett boende på Kyrkvägen i Kungsängen och kastade ägg och annat på väggar och golv. Händelsen är anmäld som ofredande och som skadegörelse. Dagen innan hade samma boende råkat ut för en liknande händelse, då någon eller några öppnade dörren och kastade in snöbollar.

Sent på kvällen den 22 november upptäcktes ett inbrottsförsök på Bergvägen i Kungsängen. Dörren och dörrlåset hade tydliga brytskador, men gärningsmannen / männen hade inte lyckats ta sig in. En anmälan om försök till inbrott och därmed försök till grov stöld upprättades. Inbrottsförsöket har skett någon gång mellan den 13 och 22 november.

Vid 17-tiden den 23 november inträffade en viltolycka vid korsningen Gällöfstavägen - Tranbyggevägen vid Västra Ryd. Bils vs rådjur. Viltvårdare tillkallades för att avsluta det svårt skadade rådjurets lidande.

Klockan 19.58 den 23 november larmades polisen till Kungsängens station där en målsägande blivit hotad av en person. Gärningsmannen uttalade hot till målsägande om den polisanmälan denne gjort tidigare mot gärningsmannen i ett annat ärende. En anmälan om hotet, som klassas som övergrepp i rättssak, är gjord och utredning pågår.

Vid 22-tiden den 23 november befann sig tiotalet ungdomar utanför en företagslokal på Fjärilsstigen i Bro. Då det var stimmigt och oroligt i gruppen larmades polis till platsen. När polispatrullen anlände för att kontrollera vilka som var där och vad som försiggick blev det ännu stökigare. En person utmärkte sig särskilt, identifierades och fördes från platsen för att lugna ner situationen. En anmälan om våld mot tjänsteman upprättades. Ganska snart började rykten florera om att en större grupp ungdomar skulle samlas för att konfrontera och gå emot polisen varför fler patruller anslöt. Patrullerna cirkulerade i Bro under några timmar men där var alldeles lugnt. Dock hittade man två stulna bilar i gamla Bro medan man patrullerade. Bägge bilarna beslagtogs.

Bil 1: Vid 23-tiden den 23 november hittades en stulen bil dumpad i vägkanten i korsningen Lantmätarvägen / Stationsvägen i Gamla Bro.

Bil 2: Klockan 00.52 den 24 november hittades den andra stulna bilen, bara ett stenkast från den första, i korsningen Lantmätarvägen - Murarvägen.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Fredag 23/2
Öppna Förskolan c/o Kulturhuset
Lördag 24/2
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 25/2
Föredrag: "Hur mycket fornnordiska talar vi i dag?"
Onsdag 28/2
TV-spelshäng på Megastor duk
Torsdag 1/3
Mattecentrum på biblioteket!
Lördag 3/3
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Tisdag 6/3
Mattecentrum på biblioteket!
Onsdag 7/3
TV-spelshäng i Verkstan
Torsdag 8/3
Mattecentrum på biblioteket!
avståndsannons

Sparbanken stipendier mars 18

Kultur och Fritid Lämna in till Vårsalongen

Pluggannons UNHCR sidebanner

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

Glasbolaget vernissage feb 18
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen