Woodys Bra produkter april 17
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Måndagen den 19 november 2018 - klockan 21:44 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-11-24

Veckans polisrapport innehåller en blandad skörd av anmälningar. Våld mot tjästeman, inbrottsförsök, övergrepp i rättssak för att nämna några av rubriceringarna.

Noterbart är att inbrottsförsöket är det första anmälda inbrottet / inbrottsförsöket i bostad sedan den 1 november vilket är en ovanligt lång lugn period så här i mörka hösttider. Hoppas lugnet håller i sig!

Vid halvåttatiden på morgonen den 22 november inträffade en viltolycka på Granhammarsvägen i Brunna. Bil vs rådjur. Rådjuret skuttade vidare. Viltvårdare meddelades.

Vid 18.30 den 22 november var det några okända som öppnade dörren in till ett boende på Kyrkvägen i Kungsängen och kastade ägg och annat på väggar och golv. Händelsen är anmäld som ofredande och som skadegörelse. Dagen innan hade samma boende råkat ut för en liknande händelse, då någon eller några öppnade dörren och kastade in snöbollar.

Sent på kvällen den 22 november upptäcktes ett inbrottsförsök på Bergvägen i Kungsängen. Dörren och dörrlåset hade tydliga brytskador, men gärningsmannen / männen hade inte lyckats ta sig in. En anmälan om försök till inbrott och därmed försök till grov stöld upprättades. Inbrottsförsöket har skett någon gång mellan den 13 och 22 november.

Vid 17-tiden den 23 november inträffade en viltolycka vid korsningen Gällöfstavägen - Tranbyggevägen vid Västra Ryd. Bils vs rådjur. Viltvårdare tillkallades för att avsluta det svårt skadade rådjurets lidande.

Klockan 19.58 den 23 november larmades polisen till Kungsängens station där en målsägande blivit hotad av en person. Gärningsmannen uttalade hot till målsägande om den polisanmälan denne gjort tidigare mot gärningsmannen i ett annat ärende. En anmälan om hotet, som klassas som övergrepp i rättssak, är gjord och utredning pågår.

Vid 22-tiden den 23 november befann sig tiotalet ungdomar utanför en företagslokal på Fjärilsstigen i Bro. Då det var stimmigt och oroligt i gruppen larmades polis till platsen. När polispatrullen anlände för att kontrollera vilka som var där och vad som försiggick blev det ännu stökigare. En person utmärkte sig särskilt, identifierades och fördes från platsen för att lugna ner situationen. En anmälan om våld mot tjänsteman upprättades. Ganska snart började rykten florera om att en större grupp ungdomar skulle samlas för att konfrontera och gå emot polisen varför fler patruller anslöt. Patrullerna cirkulerade i Bro under några timmar men där var alldeles lugnt. Dock hittade man två stulna bilar i gamla Bro medan man patrullerade. Bägge bilarna beslagtogs.

Bil 1: Vid 23-tiden den 23 november hittades en stulen bil dumpad i vägkanten i korsningen Lantmätarvägen / Stationsvägen i Gamla Bro.

Bil 2: Klockan 00.52 den 24 november hittades den andra stulna bilen, bara ett stenkast från den första, i korsningen Lantmätarvägen - Murarvägen.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/11
Scratch i Brohuset
Söndag 25/11
Röda Korset – Julmarknad
MUSIKCAFÉ
Torsdag 29/11
Föreläsning: Dick Harrison och Irène Seth
Lördag 1/12
Sjöscouternas Julbasar
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Julmarknad på Klint
Julmarknad på Lövsta Gård
Söndag 2/12
Örnar på Broängarna
avståndsannons

Kultur & Fritid ht 18 Dick och Irène

ActivityCare nov 18

Kommunfullmäktige 2018 nov

U-B kommun Gymnasievalet 18

U-B kommun Turista i din egen kommun jultema 18

Kultur & Fritid ht 18 Among Lynx

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen