Woodys Bra produkter april 17
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Måndagen den 19 november 2018 - klockan 21:45 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-11-27

Helgens inkomna anmälningar om brott innehåller förutom två smash and grabb-inbrott även ett bostadsinbrott och ett inbrottsförsök. Problemet med "bangers" fortsätter och i Bro centrum utsattes en väktare för misshandel. Antalet anmälningar är inte så stort, men anmälningsorsakerna är av lite allvarligare slag, så helgen kan knappast betecknas som lugn.

Klockan 19.15  den 23 november larmas polisen till Tarantellastigen där en målsägande just skrämt bort en inbrottstjuv. Målsägande befann sig i sin bostad när denne hörde ljud. Ljudet visade sig vara en inbrottstjuv som bröt upp ett fönster. Målsägande skrek och skrämde på så sätt i väg gärningsmannen innan denne hunnit ta sig in genom det uppbrutna fönstret.

Någon gång mellan den 23 och 24 november gjorde okända gärningsmän inbrott i en villa på Stafflivägen i Brunna. Gärningsmännen tog sig in i villan genom att bryta upp ett köksfönster. Det framgår ej i anmälan vad som stals.

Klockan 00.45 den 25 november larmades polis till Violinvägen i Brunna där en bil backats in i en butikslokal. Bilen forcerade jalusin som var fördragen för entrén och minst två gärningsmän ska ha setts ta sig in i lokalen och sedan avvika i en ny bil. Bilen som användes som murbräcka lämnades kvar på platsen och visade sig vara anmäld stulen i Järfälla. Det är oklart vad som stals vid smash-and-grab-kuppen.

Vid 17-tiden den 25 november inträffade en trafikolycka i Tibble, i korsningen Granhammarsvägen - Hjortronvägen. Olycksbilarna stod illa till i korsningen och skapade en hel del köer, men inga allvarligare personskador ska ha inträffat. En anmälan mot en av förarna för "ej anpassat avstånd till annat fordon" upprättades.

Klockan 23.12 den 25 november larmades polis till Bro centrum där en väktare utsatts för misshandel av en större grupp ungdomar. Enligt anmälan ska en yngling ha "gått på" väktaren och ifrågasatt varför denne filmade. Inglingen gick sedan därifrån men återvände kort senare med en grupp om 20-talet ungdomar. Flera av ungdomarna, oklart hur många, slog och hotade väktaren. Väktaren ska inte ha skadats allvarligt fysiskt av misshandeln. En anmälning om våld och hot mot tjänsteman är upprättad.

Klockan 01.28 den 27 november utlöstes inbrottslarmet i Willysbutiken i Bro. Det visade sig att butiken utsatts för en smash and grab, "en krock och plock-kupp" där gärningsmännen med hjälp av en bil forcerat dörren vid personalingången för att ta sig in i lokalen. Precis som vid inbrottet på Violinvägen i Brunna backade bilen in i byggnaden för att forcera dörren. Tobaksvaror till ett okänt värde tillgreps vid inbrottet. På övervakningsfilmerna ses fyra personer gå in i butiken och sedan lämna i en annan bil än den som användes som murbräcka. Den bil som lämnades kvar bärgades från platsen och har genomgått en teknisk undersökning.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/11
Scratch i Brohuset
Söndag 25/11
Röda Korset – Julmarknad
MUSIKCAFÉ
Torsdag 29/11
Föreläsning: Dick Harrison och Irène Seth
Lördag 1/12
Sjöscouternas Julbasar
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Julmarknad på Klint
Julmarknad på Lövsta Gård
Söndag 2/12
Örnar på Broängarna
avståndsannons

Kultur & Fritid ht 18 Dick och Irène

ActivityCare nov 18

Kommunfullmäktige 2018 nov

U-B kommun Gymnasievalet 18

U-B kommun Turista i din egen kommun jultema 18

Kultur & Fritid ht 18 Among Lynx

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen