UBRO Panorama gif-fil
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Fredagen den 16 november 2018 - klockan 22:57 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-12-05

Första advents-helgen har passerat och nu summerats. Sammantaget får man tyvärr konstatera att det blev en stökig helg, med fler allvarliga polisanmälningar än vanligtvis. Bland annat ett beväpnat rån mot en retaurang/pub i Kungsängen och en misshandel i Bro, men även ett par bostadsinbrott och ett inbrottsförsök.

Vid 23-tiden den 30 november larmades polisen till Bro centrum där personer på fyra fyrhjulingar buskörde runt i centrum. De var inte kvar när polispatrullen kom till platsen.

Klockan 00.40 den 1 december larmades polis och Räddningstjänst till Hjortronvägen i Tibble där en bilbrand upptäckts på en av parkeringsytorna. Sammanlagt tre bilar brandskadades i den branden. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Vid 13-tiden den 1 december kontrollerades en bilist på Köpmanvägen i Bro. Polispatrullen fattade misstankar om rattfylleri och medtog bilisten för vidare provtagning. En anmälan om misstänkt rattfylleri skrevs upprättades.

Strax innan 18 den 1 december kontrollerades en bilist i Bro. Bland annat upprättades en anmälan om olovlig körning.

Vid ett-tiden på natten den 1 december larmades polisen till Bro station där bråk och stök utbrutit. En person greps för misshandel. Målsägande fick skjuts från platsen.

Någon gång mellan den 28 november och den 2 december inträffade ett inbrott i ett radhus på Kakelstigen i Brunna, Kungsängen. Gärningsmännen hade brutit upp ett fönster och genomsökt radhuset. Det framgår inte i anmälan vad som stals vid inbrottet.

Klockan 07.20 den 2 december ringde en privatperson till polisen och larmade om en framförvarande bilist på E18 i riktning mot Stockholm. Inringaren tyckte att bilisten förde farligt och misstänkte att denne var påverkad. Inringaren följde efter bilisten, genom Upplands-Bro och vidare mot Kallhällsavfarten där polisen mötte upp. Tack vare inringaren fick man stopp på den drogpåverkade föraren. Ett flertal anmälningar upprättades. Förutom misstanke om drograttfylleri och misstänkt narkotikabrott upprättades även en anmälan om olovlig körning.

Någon gång mellan klockan 08 och 15 den 2 december inträffade ett villainbrott på Skogsbovägen i Strandvägenområdet i Kungsängen. Gärningsmännen hade brutit upp altandörren och genomsökt villan. Det framgår inte i anmälan vad som stals vid inbrottet.

Vid ett-tiden den 3 december larmades polisen till en restaurang / pub i Kungsängens centrum där fyra beväpnade personer just rånat etablissemanget. Enligt anmälan har de fyra personerna kommit in i den välbesökta lokalen och hotat sig till en okänd summa kontanter ur kassan. De fyra gärningsmännen var beväpnade med tillhyggen och pistolliknande föremål. Varken personal eller gäster ska ha skadats fysiskt vid rånet.

Klockan 03.20 den 3 december larmades polis och Räddningstjänst till Lillsjö Badväg i Kungsängen där en bilbrand upptäckts. Bilen totalförstödes i branden. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Vid 21.15 den 3 december utsattes en yngling för misshandel på Köpmanvägen / Norrgårdsvägen i Bro av fyra maskerade personer. De fyra gav sig på ynglingen med slag mot huvud och ansikte men skrämdes bort från platsen av en person som upptäckt vad som försiggick. Ynglingen / målsägande skadades inte allvarligt utan klarade sig undan misshandeln med lättare blessyrer.

Klockan 23.35 den 3 december utlöstes inbrottslarmet i en kontorslokal på Norrgrindsvägen i Bro. Okända gärningsmän krossade en ruta och tog sig in i lokalen. Vid inbrottet fick de med sig ett säkerhetsskåp innan de flydde från platsen. Polisens tekniker har säkrat en del spår, bland annat bilder från övervakningskameror.

Någon gång under helgen, den 1-4 december utsattes en förskola på Norrgrindsvägen i Bro för skadegörelse. Fyra rutor hade krossats. Gärningsmannen / männen hade kastat sten på rutorna.

Någon gång under helgen, den 1-4 december utsattes en skola på Artistvägen i Brunna för skadegörelse. En ruta hade krossats. Gärningsmannen / männen hade kastat sten på rutorna.

Vid ett-tiden natten mot den 4 december utsattes en företagslokal i Bro centrum för skadegörelse. En ruta krossades. 

Vid ett-tiden natten mot den 4 december inträffade en viltolycka på Håtunavägen. Bil vs rådjur. Viltvårdare kunde spåra upp det skadade djuret och avsluta dess lidande.

Någon gång mellan klockan 09 och 15 den 4 december utsattes en villa på Lillsjöbacken för inbrottsförsök. Ytterdörren hade tydliga brytmärken när målsägande kom hem. Gärningsmannen / männen hade av okänd anledning avbrutit sig.

Klockan 05.45 den 5 december inträffade en trafikolycka på Håtunavägen / länsväg 269 vid Högbytorp. Tre bilar var inblandade i olyckan. En av förarna utreds för vållande till kroppsskada. Bland annat ska bilen ha haft undermålig belysning. En person flögs till sjukhus med ambulanshelikopter och två personer fördes till sjukhus i ambulans. Det är oklart hur pass allvarligt skadade personerna är.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 17/11
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Matinéfilm för de mindre - Mamma Mu och kråkan
Söndag 18/11
Träna för livet med GYMMIX
Filmvisning: Det sjunde Inseglet
Torsdag 22/11
Scratch i Brohuset
Söndag 25/11
Röda Korset – Julmarknad
MUSIKCAFÉ
Torsdag 29/11
Föreläsning: Dick Harrison och Irène Seth
Lördag 1/12
Sjöscouternas Julbasar
avståndsannons

ICA i Bro Falukorv

Kommunfullmäktige 2018 nov

Kultur & Fritid ht 18 Dick och Irène

ActivityCare nov 18

Kultur & Fritid ht 18 Among Lynx

UNICEF plugg

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen