Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 18 april 2024 - klockan 05:43 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-12-08

Bilar är dagens gemensamma nämnare i polisrapporten. En bilolycka med många inblandade, ett flertal bilinbrott, en återfunnen stulen bil samt en viltolycka är de anmälningar som inkommit. När det gäller just bilinbrotten är det en tydlig ökning igen, och polisen ser att det ofta är vissa bilmärken som råkar ut för en viss typ av inbrott och stöld.

-Vi har varnat för det förr, men det är på sin plats att upprepa: ni bilägare med BMW, Audi och Merca, samt i viss mån de nyaste Volvomodellerna, era bilar - eller snarare era bilars elektronik - är hett eftertraktade. Det råder stor brist på elektronik, rattar och navigationssystem på den internationella marknaden vilket gör att gärningsmännen kan få ännu mer betalt än tidigare. Vi har en längre tid sett en ökning av inbrott och stöld riktade mot just den kategorin av bilar, och det har definitivt inte blivit lugnare i höst, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

Någon gång mellan klockan 21 den 4 och klockan 08 den 5 december hade en målsägande boende på Melofonstigen inbrott i sin firmabil. En ruta hade krossats. Det framgår ej i anmälan vad som stulits.

Någon gång mellan midnatt och 07 på morgonen den 6 december inträffade ett bilinbrott på Fårhagsslingan i Norrboda, Kungsängen. En ruta på bilen hade krossats och diverse gods stulits.

Under perioden har ytterligare minst två bilinbrott skett i Norrbodaområdet. Ett par BMW-ägare har haft ovälkommet besök i sina bilar. Gärningsmannen / männen har bland annat stulit ratt och navigationssystem.

En bilägare som haft sin bil parkerad på Lillsjö badväg i Kungsängen hade påhälsning i sin bil. En ruta hade krossats och bland annat stals bilbatteriet.

Vid lunchtid den 7 december påträffades en lyst Volvo på Fågelvägen i Råby, nära Råbyskolan. Bilen var anmäld stulen i Västerort. Ägaren kontaktades och bilen beslagtogs för teknisk undersökning.

Klockan 16.11 den 7 december larmades polis, ambulans och Räddningstjänst till E18 vid Kungsängen där en olycka mellan flera bilar inträffat. Fem eller sex bilar var inblandade i olyckan som inträffade i vänster körfält i riktning mot Enköping. Fyra av bilarna var icke körbara efter olyckan och behövde bärgas. En av frarna klagade på nacksmärtor men i övrigt verkar det som att det gick förhållandevis bra med de inblandade. Först klockan 18.41 kunde trafiken släppas på för fullt igen. Olyckan är anmäld och utreds för att få klarhet i ansvarsfrågan.

Klockan 07.14 den 8 december inträffade en viltolycka på Gamla Enköpingsvägen i höjd med korsningen Ängsuddsvägen (KF-infarten). Rådjuret skadades vårt varför viltvårdare tillkallades för att avsluta lidandet.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen