Woodys Bra produkter april 17
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Lördagen den 20 oktober 2018 - klockan 22:59 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-12-22

I en av årets sista polisrapporter ryms flera inbrott och inbrottsförsök samt ett beväpnat rån. Julhelgen och mellandagarna är en av årets absolut värsta veckor när det gäller just inbrott så avsätt lite tid i julstöket till att se över de förebyggande insatser du kan göra som privatperson. Prata med grannarna och hjälp varandra att hålla koll!

Be om hjälp med skottning, erbjud dig att ta in posten och så vidare. Har du garageuppfart? Låt grannens gäster parkera där så ser ditt hus inte övergivet ut! Låt några väl valda lampor lysa så att bostaden inte ser alldeles nedsläckt ut. 

16.30 den 18 december larmades polisen till Pannåvägen i Brunna där ett bostadsinbrott upptäckts. Okända gärningsmän hade tagit sig in i villan genom att bryta upp ett sovrumsfönster. Inbrottet inträffade någon gång mellan klockan 13.30 och 16.30.

Vid 18-tiden den 18 december upptäcktes ett inbrottsförsök på Mandolingvägen i Brunna. Inbrottsförsöket inträffade någon gång mellan 16 och 18. När målsägande kom hem upptäckte denne fotspår i snön och brytmärken på ett fönster. Det är oklart varför inbrottet inte fullbordades.

Vid 21-tiden den 19 december stoppades en bil på Enköpingsvägen i Bro. Förare och bil kontrollerades. En anmälan om olovlig körning upprättades då föraren visade sig sakna behörighet att framföra bilen (inget körkort).

Vid 18-tiden den 20 december inträffade en viltolycka på Rösaringsvägen. Ett för föraren okänt djur sprang in i bakflanken på bilen så att plåtskada uppstod. Djuret sprang dock vidare innan föraren hann se vad det var. Viltvårdare bedömde sedan spåren som tillhörande ett vildsvin, men djuret fanns inte att hitta trots eftersökning.

Någon gång mellan 12.30 och 15.15 den 21 december inträffade ett bilinbrott på Råbystigens boendeparkering. Målsägande blev bland annat av med en bärbar dator. Bagageluckan var uppbruten.

Den 21 december inträffade en bilolycka i korsningen Killinge Gårdsväg / Håtunavägen i Håbo-Tibble. Två bilar var inblandade i krocken och bägge bilarna fick bärgas från platsen. Det framgår ej i polisrapporten om någon person skadades.

Strax innan 20 den 21 december inträffade en singelolycka med cykel på Kyrkvägen i Kungsängen. Cyklisten körde av okänd anledning omkull och skadade sig såpass att sjukhusvård behövdes.

Vid 19.30-tiden den 21 december utsattes en restaurang i Kungsängens centrum för rån. Tre rånare, beväpnade med kniv och ett verktyg, eventuellt en hammare, hotade personalen och tilltvingade sig kontanter. Ingen person ska ha skadats fysiskt. Gärningsmännen sprang från platsen. Då restaurangen hade matgäster finns ett flertal vittnen till brottet. Vittnena har hörts av polisen som också säkrat teknisk bevisning. Ingen person är ännu gripen. Gärningsmännen beskrivs som tre yngre män.

Tidigt på morgonen den 22 december upptäcktes ett lägenhetsinbrott på Bergvägen i Kungsängen. Brottstiden är mycket lång, två månader, och enligt anmälan har man inte kunnat avgöra hur tjuven/tjuvarna tagit sig in. Lägenheten var genomsökt och diverse gods saknas.

Någon gång under natten mellan den 21 och 22 december inträffade ett inbrott i ett förrådsutrymme på Ullevivägen i Bro. Diverse gods stals ur förrådet.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 20/10
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Har du problem att höra? Hörselskadades förening i Järfälla och Upplands Bro har Öppet Hus
Disco från 5 år med DJ Choco Canel
Vernissage: ART´S FUN! med Lasse Åberg
Söndag 21/10
AA - MÖTE
Tisdag 23/10
Tisdagsmys i bibblan!
Yogapromenad Prova-på
Språkcafé - i Kulturhuset
Språkcafé - i SFIs lokaler i Kungsängen
avståndsannons

Kultur & Fritid ht 18 minidisco

Kultur & Fritid ht 18 Lasse Åberg

Röda Korset Medmänniska

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen