UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 20 januari 2018 - klockan 04:29 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-01-12

Rånförsöket mot en liten butik i Bro centrum på torsdagskvällen avbröts turligt nog av en tillskyndande väktare samt kunder inne i butiken. Förutom sagda rånförsök har veckan hittills innehållit ett fåtal polisärenden, inräknat ett par viltolyckor, en slangning och ett bilinbrott där bytet blev tre påsar tomburkar. 

Någon gång mellan 17-tiden den 7 januari och morgonen den 8 januari utsattes en målsägande på Trombonstigen i Brunna för stöld. En extraljus-ramp hade stulits från målsägandes firmabil som stått parkerad på boendeparkeringen över natten.

Vid 17-tiden den 8 januari inträffade en viltolycka på Tranbyggevägen i Håbo-Tibble. Bil vs rådjur. 

Några minuter senare samma eftermiddag inträffade en viltolycka på Håbo-Tibblevägen. Bil vs dovhjort.

Någon gång mellan klockan 20.30 den 7 januari och 13.30 den 9 januari utsattes en målsägande boende på Finnstastigen i Bro för sabotage. När målsägande skulle köra iväg med sin bil upptäckte denne att någon mixtrat med bilens bromsar så att bromsarna inte fungerade som de skulle. Tursamt nog upptäcktes bromsfelet innan någon person kom till skada. En anmälan om framkallande av fara för annan upprättades.

Någon gång mellan den 9 och 10 januari slangades cirka 100 liter diesel ur en grävmaskin som stod parkerad på Mätarvägen i Brunna industriområde.

Någon gång mellan klockan 20 den 9 januari och klockan 08 den 10 januari hade en målsägande inbrott i sitt fordon. Enligt anmälan hade gärningsmannen /männen krossat en ruta och stulit tre påsar med tomburkar.

Någon gång mellan klockan 07 och 11.30 den 10 januari hade ett företag på Håtunavägen inbrott i sina lokaler. Gärningsmännen hade brutit upp lagerdörrar och tagit sig in i byggnaden. Bland annat stals kameror. Fem okända personer ska ha iakttagits på företagsområdet under brottstiden.

Klockan 17.46 den 11 januari klev tre maskerade yngre män in i en liten butik i Bro centrum. Enligt vittnesuppgifter var ynglingarna helt klädda i svart och bedömdes vara i övre tonåren, möjligen något över 20. Rånarna var beväpnade med knivar/knivliknande föremål. Rånförsöket avvärjdes tack vare att kunder och en tillskyndande väktare ingrep. Gärningsmännen flydde till fots och försvann in i det intilliggande bostadsområdet Råby. Ingen person kom till fysisk skada.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Måndag 22/1
SENIORBIO: Hitchcock-klassikern FÖNSTRET MOT GÅRDEN
Fredag 26/1
Konsert: EMILIA AMPER
Lördag 27/1
Föredrag: Dick Harrison och Irène Seth om Almare Stäket - En plats, en borg, en gård
Tisdag 30/1
Finsk filmvisning – Ikitie / Den eviga vägen
Onsdag 7/2
TV-spelshäng i Verkstan
Söndag 11/2
Öppet Möte: Föreningen Bevara Villa Skoga
Tisdag 13/2
TV-spelshäng på Megastor duk
Onsdag 14/2
TV-spelshäng i Verkstan
Fredag 23/2
Öppna Förskolan c/o Kulturhuset
avståndsannons

Kultur och Fritid Amper jan 18

GYMMIX terminsstart jan 18

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Röda Korset Medmänniska

Pluggannons UNHCR sidebanner

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

Adventskalenderskylt toppbanner ny

Woodys god julönskning 2017
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen