Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 18:01 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-01-15

I fredags inträffade ett knivrån mot en butik i "Fliesbergshuset" i Bro. Två misstänkta gärningsmän kunde gripas efter att deras bil hamnat i diket och de flytt till fots. Det finns även misstankar om att samma gärningsmän strax innan försökte råna en butik i Bålsta centrum.

Samma kväll utsattes en man i Bro för knivhot och stenkastning av två barn i 12-årsålder. Samma barn misstänks ha skurit sönder däcken på två av hemtjänstens bilar. Socilaen är nu inkopplad i ärendet.

Klockan 18.18 den 12 januari larmades polisen till Klövtorpsvägen i Bro där en butik just blivit utsatta för ett rån. En ensam beväpnad gärningsman knivhotade personalen och tilltvingade sig pengar ur kassan. En polispatrull som fanns i närheten var snabbt på plats och mötte vad som sannolikt var flyktbilen. Bilen körde så pass fort att föraren ej lyckades hålla sig kvar på vägen när denne svängde höger ut på Håtunavägen (för färd mot E18 alt Håbo-Tibble). När bilen körde ner i diket sågs två män springa från platsen. En hundpatrull från Uppsala-polisen som fanns i Håbo för att söka efter rånare som något tidigare försökt knivråna en butik i Bålsta centrum var snabbt på plats i Bro och kunde spåra upp de misstänkta gärningsmännen som gömde sig i vegetationen mellan Bro Park och E18. Männen greps. Då samma tillvägagångssätt användes i Bålsta (ensam knivbeväpnad gärningsman, flyktbil med en person i) misstänks männen för bägge brotten. Rånförsök i Bålsta och rån i Bro. De misstänks även för häleri då polisen fann en del misstänkt stöldgods i bilen.

Vid 18.50-tiden den 12 januari larmades polisen till Blomstervägen i Bro där två barn i 12-årsåldern gjort sig skyldiga till bland annat skadegörelse och knivhot. En målsägande såg på håll hur två barn/unga slog mot dennes bil med ett verktyg. En ruta krossades. När de unga gärningsmännen insåg att de var upptäckta sprang de från platsen och målsägande sprang efter. När målsägande fick fatt på ett av "busfröna" kom det andra tillbaka och drog kniv som denne hotade målsägande med. Målsägande utsattes även för stenkastning. I det skedet kom personal ut från fritidsgården som kunde bistå målsägande och identifiera barnen. Polis kom till platsen varpå socialtjänsten kontaktades (på grund av gärningsmännens unga ålder).

I samband med ovan omskrivna incident på Blomstervägen upptäcktes att två av kommunens hemtjänstbilar som står parkerade på Blomstervägen fått sina däck sönderskurna. De två unga gärningsmännen misstänks inte bara för att ha använt kniven för att hota med utan även för att skära sönder däck med.

Klockan 20.35 den 12 januari får polisen ett samtal om en viltolycka på Lnenartsnäsvägen - Mjölkvarnsvägen i Kungsängen. Bil vs vildsvin. En av kommunens viltvårdare meddelar att denne sökt, funnit och avlivat ett skadat vildsvin som körts på vid 17-tiden samma kväll. Föraren hade först ringt 114 14 men i stället för att sitta i kö länge och kanske förlänga djurets lidande valt att själv kontakta en av kommunens viltvårdare så att denne snabbare skulle kunna hitta djuret.

Vid midnatt, natten mellan den 12 och 13 januari kallades polisen till en restaurang på Köpmanvägen i Bro där ett gruff mellan två kunder resulterat i att en av personerna fallit så illa att denne bröt fotleden. En anmälan om misshandel är upprättad och man utreder orsaken till skadan. 

Klockan 18.34 den 14 januari inträffade en trafikolycka på påfarten till E18 i Kungsängen. Två bilar krockade och föraren i den ena bilen misstänks för att ej ha anpassat avståndet till framförvarande. Kört för nära med andra ord.

Under förmiddagen och dagen den 15 januari har flera personer ringt in till polisen gällande trafikanter som kör för fort på bland annat Bygdegårdsvägen i kungsängen. En stor trafikomläggning har gjorts på grund av byggnationen av fjärrvärmeledningar och då har trafiken ledits om från Enköpingsvägen in i bostadsområdet i Kungsängen. Polisen uppmanar trafikanterna att följa gällande hastigheter och att visa hänsyn. Se artikel för info om omläggningen.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen