Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 20 april 2024 - klockan 10:28 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-01-23

De flesta av polisrapportens anmälningar rör fordon av olika slag. Bilar, lastbilar, fyrhjulingar, båt och tåg. Stölder, bilinbrott, viltolyckor och andra olyckor är rubriceringarna. 

-Bilinbrott och bilstölder går ofta i vågor. Ibland är det så gott som inga, och sedan plötsligt så rasslar det liksom till och sker flera stycken, många till och med, på kort tid. Tänk på att inte lämna några värdesaker i bilen, även om du lämnar den bara för en kort stund! Det är tillfället som gör tjuven och snabbt går det, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

På eftermiddagen den 18 januari larmades polis och räddningstjänst till en adress på Fjärilsstigen i Finnsta där någon stoppat in brinnande tidningspapper genom brevinkastet till målsägandes lägenhet. Tidningspappret landade på en dörrmatta som tack och lov inte antändes. En anmälan om försök till mordbrand upprättades.

Någon gång under natten mellan den 18 och 19 januari hade en målsägande boende på Femstenavägen i Norrboda inbrott i sin bil. Enligt anmälan hade gärningsmannen krossat ventilationsrutan på höger sida för att ta sig in i bilen. Bilen var genomsökt, men det framgår ej i anmälan vad som stals.

Någon gång mellan midnatt och 07 på morgonen den 19 januari försökte någon stjäla båtmotorn från målsägandes båt på Måsskärsvägen på Smidö. Gärningsmannen har enligt anmälan jobbat ihärdigt och våldsamt för att få loss motorn men inte lyckats. Polisen har kunnat samla en hel del teknisk bevisning, bland annat DNA som man förhoppningsvis får användning av när man hittar den skyldige. Spår i snön visade att gärningsmannen även varit inne på minst en angränsande tomt.

Den 19 januari, vid 19.30-tiden inträffade en trafikolycka på E18 strax innan avfarten mot Bro i körriktning mot Stockholm. En lastbil med punktering stod i vägrenen när en annan lastbil kom körande och av oklar anledning svajade utanför höger körbana och körde in i den stillastående lastbilen. Det blev en kraftig krock med mycket bråte på vägbanan och skador på lastbilarna, men enligt de uppgifter som finns i polisanmälan ska det ha gått förhållandevis bra för de inblandade förarna. En anmälan om vårdslöshet i trafik upprättades.

Strax efter 11 den 20 januari såg en vinterfiskare på Lejondalssjön hur två fyrhjulingar körde genom isen och sjönk. Räddningstjänst larmades till platsen men förarna kunde snabbt ta sig upp ur vaken för egen maskin. 

Klockan 23.39 den 20 januari larmades polis till en bilbutik på Symmetrivägen i Brunna där ett inbrott just skett. Ett okänt antal gärningsmän stal fem bilar vid inbrottet. Två av bilarna hittades dumpade i närområdet ganska omgående, men tre av bilarna lystes nationellt. En röd Ferrari med registreringsnummer XYW, en metallic-grå Porsche 970 och en Range Rover till ett värde av ett par miljoner var det som stals. Range Rovern är nu avlyst, med andra ord hittad, men de andra två bilarna saknas fortfarande.

Någon gång mellan 08 och 10 den 21 januari inträffade ett bilinbrott på Stallvägen i Kungsängen, Stäksön. Bilen hade brytmärken på en dörr, men då gärningsmannen ej tog sig in den vägen hade denne i stället krossat en ruta. Ur bilen stals en handväska.

Klockan 18.20 den 21 januari inträffade en viltolycka vid Bro station. Tåg vs rådjur.

Någon gång mellan den 19 och 22 januari inträffade ett bilinbrott på Krikonstigen i Tibble. Gärningsmannen hade krossat sidorutan på förarsidan och stulit diverse maskiner ur bilen, en firmabil.

Någon gång mellan klockan 20.45 den 21 januari och 07.30 den 22 januari stals en svart KIA Ceed från Kamrervägen i Gamla Bro. Bilens registreringsnummer börjar på JXW.

Klockan 02.27 den 23 januari inträffade en viltolycka på länsväg 263, Håtunavägen, vid Håtuna. Bil vs rådjur.

Klockan 06.57 den 23 januari larmades polis och räddningstjänst till E18, strax efter påfarten i Kungsängen, i riktning mot Stockholm, där en trafikolycka inträffat mellan tre fordon. Enligt anmälan blev det rörigt i morgonrusningen, men ingen person ska ha fått några allvarligare skador.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen