Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 19 februari 2019 - klockan 23:43 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-02-05

Ännu ett personrån i Bro har inträffat och polisen uppmanar nu vittnen att träda fram för att kunna knyta någon eller flera gärningspersoner till brotten.

-Det senaste rånet begicks vid 19-tiden på söndagskvällen och så dags bör det fortfarande vara liv och rörelse i centrum varför vi tycker att det borde kunna finnas flera vittnen. Det är angeläget att vi får stopp på de här ynglingarna men för att kunna göra det måste vi få in vittnesuppgifter som kan knyta någon till brotten. Vi är därför intresserade av iakttagelser som gjordes i området kring brottsplatsen under den aktuella tidpunkten, men även en stund innan. Kanske har de hängt ett tag i centrum innan och "rekat"? Tänk på att för dig obetydliga iakttagelser tillsammans med andra tips kan vara viktiga pusselbitar för utredarna, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla/Upplands-Bro.

Vid 17-tiden den 2 februari larmades polis till en gångväg vid Finnstastigen där en person blivit utsatt för en lätt misshandel. Personen hade noterat att en moped/lätt MC som kom körande inte hade belysningen fram påslagen och ville uppmärksamma föraren på det. I stället för att stanna valde dock föraren att slå personen i ansiktet. 

Klockan 22.20 den 2 februari larmades polisen till Mätarvägen i Brunna industriområde där ett vittne sett tre personer gömma sig vid en lastbil. När de tre insåg att de var påkomna sprang de mot E18 där de hoppade in i en svart skåpbil som stod och väntade på dem. Skåpbilen körde iväg i riktning mot Enköping. Vid kontroll visade det sig att de tre varit i färd med att slanga bränsle från minst en lastbil.

Klockan 23.45 den 2 februari larmades Räddningstjänst och polis till infartsparkeringen vid Assurs väg i Bro (pendeltågsparkeringen söder om järnvägen) där en bilbrand upptäckts. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Klockan 01.15 den 3 februari noterade en polispatrull "på rull" genom Bro en personbil med fyra personer i som väckte deras intresse. Vid kontroll av registreringsnumret visade sig bilen vara stulen, men när väl den informationen slagits fram hade bilen försvunnit. Senare samma dygn (klockslag okänt) såg en annan polispatrull bilen på rull i Hjulstaområdet. Efter ett kortare förföljande stoppades bilen och tre personer kunde gripas.

Någon gång mellan klockan 12.50 och 15.00 den 3 februari stals två cyklar från en villatomt på Brushanevägen på Råby Gärde i Bro. En närboende påminde sig ha sett två yngre personer cykla iväg under eftermiddagen. Målsägande gav sig ut på en spaningsrunda i omgivningarna och återfann familjens stulna cyklar vid Fasanstigen.

Någon gång mellan klockan 14.20 och 15.50 den 3 februari inträffade en stöld i herrarnas omklädningsrum i simhallen i Bro. Målsägande blev bestulen på sina skor.

Vid 19-tiden den 4 februari blev en person utsatt för ett knivrån i Bro C. Målsägande hade just varit och hämtat ut pengar i bankomaten och börjat gå mot matbutiken när tre maskerade och knivbeväpnade ynglingar dök på honom. Gärningsmännen kände igenom rånoffrets fickor men avbröt av okänd anledningen rånet innan det fullbordades och sprang därefter mot Råbystigen. Det hela rubriceras som ett rånförsök. Målsägande ska inte ha skadats fysiskt. Polisen är mycket intresserad av iakttagelser som gjordes i området kring brottsplatsen under den aktuella tidpunkten, men även en stund innan. Tänk på att för dig obetydliga iakttagelser tillsammans med andra tips kan vara viktiga pusselbitar för utredarna. Tips tas tacksamt emot på 114 14.

Klockan 02.20 den 5 februari larmades polisen till Kungsängens centrum där vittnen sett två personer, en kvinna och en man, försöka bryta sig in i en fastighet på Torget. Inbrottsförsöket misslyckades och då sägs paret gå vidare till Furuhällsplan, också i Kungsängens centrum, där de lyckades bryta sig in i en trappuppgång. I väntan på polisen hade vittnet uppsikt över porten och enligt uppgift ska paret ha varit kvar inne i trapphuset i ca fem minuter innan de avvek. När polisen kom till platsen kom de ganska omgående i kontakt med en person som passade in på beskrivningen av en av inbrottstjuvarna. Personen, som sedan tidigare är känd av polisen, delgavs misstankar om inbrottet/inbrottsförsöket men frihetsberövades inte.

Någon gång mellan 19 den 4 februari och 04.30 den 5 februari stals en svart Hummer (bil) från Norrgårdsvägen i Bro.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Tisdag 19/2
Tisdagsmys i bibblan!
Språkcafé - i Kulturhuset
Språkcafé - i SFIs lokaler i Kungsängen
Mattecentrum i Brohuset
Onsdag 20/2
Stickcafé i Kulturhuset
Slöjdsalong
Torsdag 21/2
Torsdagsmys i bibblan!
Språkcafé - i Brohuset
Författarbesök: Henrik Berggren
avståndsannons

Sparbanken stipendier feb-mars 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

ICA i Bro höst 18

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen