Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 19 februari 2019 - klockan 23:43 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-02-12

Det är inte så många punkter i helgens polisrapport, men tyvärr väger de alla tungt. Knivrånade ungdomar, ett knivrån mot en familj i deras hem, en misshandlad taxichaufför och en stulen hund är ingen rolig läsning.

-Knivrånet på Norrgårdsvägen är bedrövligt. Att utsättas för ett sådant brott i sitt hem är fruktansvärt och jag hoppas verkligen att vi får fatt i förövarna. Ännu så länge är ingen gripen men vi har säkrat en del teknisk bevisning, både på brottsplatsen och på den plats bilen återfanns mindre än två timmar senare. Vi är självklart intresserade av iakttagelser som gjordes i området kring brottsplatsen under den aktuella tidpunkten, men även en stund innan. Kanske har gärningsmännen uppehållit sig i området för att "reka" eller för att invänta "rätt tillfälle". Tänk på att för dig obetydliga iakttagelser tillsammans med andra tips kan vara viktiga pusselbitar för utredarna, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla/Upplands-Bro.

Vid åttatiden på morgonen den 9 februari upptäcker en lastbilschaufför att han blivit bestulen under natten. Stölden har inträffat någon gång från klockan 19 den 8 februari då lastbilen parkerades på Energivägen i Brunna i väntan på lossning av godset och klockan 08 på morgonen den 9e. Enligt anmälan har kapellet på lastbilens släp blivit uppskuret. En okänd mängd gods stals.

Vid 21-tiden den 9 februari utsattes två ungdomar för knivrån i gångtunneln under Enköpingsvägen vid Bro C. Två maskerade ynglingar hotade sina rånoffer med kniv och tilltvingade sig mobiltelefonerna. Ett av rånoffren blev slagen, men ingen ska ha skadats allvarligt.

Klockan 18.20 den 10 februari utsätts en familj på Norrgårdsvägen i Bro för rån i sitt hem. Två stenar kastas in genom köksfönstren och i samband med det ser målsägande hur tre maskerade gärningspersoner kommer in på altanen och tar sig in genom altandörren. Gärningsmännen är knivbeväpnade och tilltvingar sig bilnyckeln till familjens Audi. I samband med tumultet får mannen i huset en sårskada på armen, sannolikt av glassplittret. Gärningsmännen försvinner från platsen i bilen. Eftersökningar inleds och bilen efterlyses, på polisens hemsida och i media. En uppmärksam privatperson hittar bilen vid Bålsta pendeltågsstation mindre än två timmar efter rånet. I nuläget är ingen gripen för brottet. Polisen är mycket angelägna om att få in iakttagelser från lördagskvällen. Både kring brottsplatsen och vid "dump-platsen".

Strax innan 21 den 10 februari lämnade en hundägare sin hund utanför mataffären i Bro C. Hunden bands fast, men när husse/matte kom ut igen efter några minuter var hunden borta, stulen. Enligt anmälan är hunden mellanstor, av blandras och ser ut ungefär som en liten labrador. Den har en vid fläck på bröstet och slät päls. Idag, måndag, finns inga nya uppgifter om den försvunna hunden.

Klockan 07.30 den 11 februari larmades polisen till Enköpingsvägen i Bro där en taxichaufför utsatts för misshandel av en kund/passagerare. En dispyt uppstod i samband med att kunden skulle betala för sin resa varpå denne slog föraren och även lindade bältet runt dennes hals. Föraren lyckas ringa 112 under tumultet och då springer gärningsmannen därifrån. Då kunden bokat sin resa med hjälp av ett (sitt?) betalkort var identiteten på gärningsmannen lätt att spåra och utredningsläget gott.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Tisdag 19/2
Tisdagsmys i bibblan!
Språkcafé - i Kulturhuset
Språkcafé - i SFIs lokaler i Kungsängen
Mattecentrum i Brohuset
Onsdag 20/2
Stickcafé i Kulturhuset
Slöjdsalong
Torsdag 21/2
Torsdagsmys i bibblan!
Språkcafé - i Brohuset
Författarbesök: Henrik Berggren
avståndsannons

Sparbanken stipendier feb-mars 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

ICA i Bro höst 18

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen