Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 21:39 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-02-20

En civilpatrull blev i lördags kväll vittne till en narkotikatransaktion mellan två bilar i de centralare delarna av Kungsängen. Både säljaren och köparen kunde identifieras och anmälningar om överlåtelse och innehav upprättades.

-Att vår civilpatrull bevittnade en knarkförsäljning på den platsen, ihop med fynden av narkotika i samma område för några veckor sedan, stärker våra misstankar att det är mycket narkotika i omlopp i Kungsängen, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro. -I nuläget finns inget som knyter de båda händelserna samman mer än just narkotikan, men det är ett klart intressant sammanträffande.

Vid 18-tiden den 16 februari var en yngling på väg gåendes längs Stationsvägen i Bro när denne mötte tre personer som rånade honom på hans mobiltelefon. Ynglingen blev slagen, men det framgår ej i anmälan om han skadades fysiskt.

Vid 22.15 den 16 februari såg en ronderande väktare fyra, möjligen fem personer på Råbystigens boendeparkering som väckte dennes intresse eftersom de snabbt från platsen. Väktaren såg gå att det brann i motorutrymmet på en av de parkerade bilarna och påbörjade snabbt släckningen. När brandkåren kom till platsen kunde man konstatera att gärningsmännen hällt brännbar vätska på ytterligare fordon i närheten och att det lätt kunnat bli fler brandskadade bilar om inte väktaren haft brandsläckaren med sig och agerat så snabbt. en anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Strax efter 19 den 17 februari fick en polispatrull "på rull" på Västra Rydsvägen i Kungsängen syn på ett fordon som väckte deras intresse. Patrullen stoppade föraren vid Kungsängens IP och misstanken om rattfylla förstärktes. Föraren medtogs till Sollentuna för vidare provtagning.

Vid 19.30 den 17 februari såg en civilpatrull vad man genast misstänkte var en överlåtalse av narkotika mellan två bilar som stod parkerade vid Bergaskolan i Kungsängen. Poliserna kontrollerade bägge fordonsförarna och fordonen och fick sina misstankar bekräftade. Anmälningar om överlåtelse av narkotika samt innehav av narkotika upprättades.

Klockan 02.30 den 18 februari larmades polis och Räddningstjänst till Fjärilsstigen i Finnsta där en bilbrand upptäckts. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Mellan 17 och 18 den 18 februari inträffade fyra trafikolyckor på E18, alla mellan Bro och Kungsängen. Snöfallet gjorde att vägbanan blev riktigt hal så bilarna fick sladd och gjorde piruetter i modden. Ingen person ska ha skadats allvarligt, men det blev en del plåtskador.

Natten mot den 20 februari, vid midnatt ungefär, stoppade en polispatrull ett fordon på Sandgrindsvägen i kungsängen. Bilen ska enligt uppgift på Polisens hemsida ha körts runt i området ett tag och på så sätt väckt uppmärksamhet. Vid kontrollen av fordonet greps fem personer och diverse gods, däribland vapen, beslagtogs. De gripna misstänks för förberedelse till grovt rån och för vapenbrott.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen