Woodys Bra produkter april 17
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Fredagen den 14 december 2018 - klockan 01:35 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-03-09

Årets första fullbordade bostadsinbrott är tyvärr ett faktum. Ett radhus i Brunna utsattes för inbrott på torsdagsmorgonen. Förövarna finns på film, men ännu är ingen gripen. Bland övriga anmälningar finns ett rånförsök mot en matbutik i Bro, ett rånförsök och misshandel i Tibble och en lurad taxichaufför som kört fyra passagerare från Sundsvall till Bro på bomnota.

Vid 10-tiden på förmiddagen den 5 mars stöter en polispatrull i Bro på en upprörd taxichaufför. Denne har ganska nyligen släppt av fyra passagerar som åkt taxi från Sundsvall(!) till Bro. Notan skulle betalas med faktura men chauffören har just upptäckt att inga av de personuppgifter och andra uppgifter han fått stämmer. När polisen ska börja notera anmälan dyker dock en för föraren svårförklarad uppgift upp: bilen han just kört från Sundsvall till Bro har körförbud. Hur det hela utvecklar sig återstår att se.

Vid 13-tiden den 6 mars kontaktar en av kommunens viltvårdare polisen. Denne har just tagit hand om ett påkört vildsvin vid infarten till Tjustavägen i Håbo-Tibble. Det finns ingen anmälan om ett påkört vildsvin varför en anmälan om smitning från olycksplats upprättas. Tänk på att du som förare är skyldig att anmäla viltolyckor! Det är straffbart att inte göra det.

Under dagen den 7 mars genomför polisen en trafikkontroll på Bygdegårdsvägen i Kungsängen där de boende sedan omläggningen av trafiken upplevt att bilarna kör med långt högre hastighet än den tillåtna, som är 40km/h. Under kontrollen bötfälldes ett flertal bilister för hastighetsöverträdelser. En förare som klockades för 70km/h ligger dessutom farligt nära gränsen att få indraget körkort.

Klockan 13.30 den 7 mars larmades polisen till Tibble där en målsägande utsatts för misshandel och rånförsök. Enligt anmälan promenerade målsägande längs en gångväg mellan Tibble och Ekhammarskolan där hon mötte en yngre man som helt oprovocerat slog henne med knytnäve i huvudet. Kvinnan föll till marken och då sökte gärningsmannen efter smycken runt halsen på henne och drog av vantarna för att komma åt eventuella ringar eller andra värdesaker på handlederna. Gärningsmannen skrämdes bort av målsägandes skrik. Bor du i närheten och har sett eller hört något vill polisen gärna ta del av dina vittnesuppgifter! 

På eftermiddagen den 7 mars får en person syn på ett trebent rådjur vid Durktorpsvägen i Håbo-Tibble. Personen kontaktar viltvårdare, men denne kan inte göra något åt saken då det inte finns någon anmälan om att någon kört på ett rådjur. Det är inte rådjursjakt-tid nu och då får man inte skjuta djur utan tillstånd från Länsstyrelsen. Länsstyrelsen är kontaktad.

Klockan 07.50 den 8 mars utlöstes inbrottslarmet i ett radhus på Kakelstigen i Brunna. Några minuter senare larmades polisen till platsen, men när de kom dit strax efter 08 var de två gärningsmännen borta. Spårning med hund gav inget resultat, men bägge gärningsmännen fångades på övervakningsfilm så förhoppningsvis kan den tekniska bevisningen leda framåt. I anmälan finns inga uppgifter om vad som stals vid inbrottet. Gärningsmännen har enligt anmälan tagit sig in i radhuset genom att bryta upp balkongdörren.

På kvällen den 8 mars, några minuter innan stängning, blir en matbutik i Bro utsatt för ett rånförsök. Två gärningsmän, beväpnade med knivliknande föremål, hotade personalen och tvingade in dem på kontoret för att de skulle öppna kassaskåpet. Kassaskåpet kunde dock ej öppnas varpå de båda gärningsmännen flydde från platsen i en personbil, mörkgrå alternativt svart av sedanmodell. Inte lång tid efter att polisen var på plats i Bro återfann man flyktbilen på en parkering i Finnsta. Bilen är beslagtagen. Även här vill polisen gärna komma i kontakt med eventuella vittnen, både från brottsplatsen och från parkeringen i Finnsta. En anmälan om rånförsök upprättades.

 Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 15/12
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 16/12
Tredje Advent på Säbyholm
Lördag 22/12
Sagostund på finska!
avståndsannons

ICA i Bro Piroger

ActivityCare nov 18

Kultur & Fritid ht 18 dec  Vattenläcka

Kommunfullmäktige dec 18

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen