UBRO Panorama gif-fil
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Fredagen den 18 januari 2019 - klockan 20:48 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-04-13

Måndagens polisförföljande efter misstänkta som utfört ett rån i Västerås som slutade med ett varningsskott och flera gripanden i Bro samt ett knivdrama på Fjärilsstigen ger en tung start på veckans polisrapport.

De senaste veckorna har ett flertal mycket allvarliga händelser skett i Bro samhälle och Polisen är därför intresserad av att få in vittnesuppgifter och iakttagelser som gjorts i anslutning till brottsplatserna under aktuella tidpunkter. Tänk på att för dig obetydliga iakttagelser tillsammans med andra tips kan vara viktiga pusselbitar för utredarna. Tips tas tacksamt emot på 114 14.

Strax efter 15 den 8 april färdades en för dagen ledig polis på E18 i riktning från Bålsta och mot Stockholm. En framförvarande bil kördes på ett sådant sätt att polisen fattade misstankar om att föraren var påverkad och larmade sina kollegor. I höjd med Jakobsberg fick polispatrullen stopp på bilen. Föraren visade sig vara drogpåverkad - och sakna körkort. Anmälningar om grov olovlig körning, narkotikabrott och rattfylleri upprättades. 

Vid 16-tiden den 8 april uppmärksammade en polispatrull i Barkarby en röd BMW de kände igen och som varit inblandad i en olycka vid tidigare tillfälle. Patrullen signalerade till föraren att stanna men denne valde att avvika och i stället köra upp på E18 i västlig riktning. I Bro fick polispatrullen stopp på bilen. Föraren är misstänkt för flera brott, bland annat grov olovlig körning. Bilen beslagtogs.

Någon gång under helgen, mellan den 6 och 9 april, har okända gärningsmän tagit sig in i en företagslokal vid Sätra Gård i Bro. Inne i lokalen har man brutit upp ett kassaskrin och därur stulit en okänd summa kontanter. 

Klockan 11.06 den 9 april ringde en person till polisen och meddelade att denne anträffat sitt stulna släp "dumpat" ute på Smidö i Bro. Släpägaren hade fått tips om att ett till synes stulet släp fanns på adressen och beskrivningen stämde in på det släp som han blev av med i Rosersberg kring årsskiftet. Släpet är nu hemma igen.

Vid 14-tiden på måndagen, den 9 april, pågick en större polisinsats i Bro där ett flertal polispatruller och polishelikopter deltog i eftersökningarna efter misstänkta rånare. Rånet hade utförts i Västerås och den misstänkte rånaren och ett okänt antal andra personer flydde sedan i en stulen bil på E18. På Blomstervägen i Bro tog flykten slut efter att polisen prejat flyktbilen så att den körde in i en husvägg. Minst två personer flydde springande från den kvaddade bilen. En person greps ganska omgående efter att ett varningsskott avlossats. Ytterligare tre personer frihetsberövades, varav en ska ha varit så ung som 15 år.  Se separat artikel.

Vid 18-tiden den 9 april ringde en person 112 och berättade att han blivit knivhuggen i ryggen. Man kom överens om att mötas upp i Stäket, dit den skadade fick skjuts av en bekant. Mannen fick vidare skjuts till sjukhus för omplåstring. Kniven, eller det knivliknande föremålet, hade tagit i mjukdelar i ryggen och hade inte orsakat allvarliga skador. Mannen kunde därför lämna sjukhuset redan samma kväll. I nuläget är det mycket oklara omständigheter kring händelsen, men utredning pågår. Händelsen inträffade på Fjärilsstigen i Bro. Se separat artikel.

Strax innan klockan 07 på morgonen den 11 april inträffade en trafikolycka på Mätarvägen i Brunna. En personbil och en lastbil var inblandade i olyckan. Enligt en notering i anmälan om olyckan ska personskador ha uppstått, men det framgår ej hur pass allvarliga eller om den skadade behövde vård. En utredning kring hur olyckan gick till, samt ansvarsfrågan, pågår.

Klockan 13.13 den 11 april inträffade en cykelolycka på Prästhagsvägen i Kungsängen. Cyklisten ska ha kraschat på grund av att något kom in i ena hjulet. Inga svårare skador finns omnämnda men en bilist som blev vittne till "singelolyckan" larmade för säkerhets skull 112.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 19/1
Röda Korset - Second Hand butik
Onsdag 23/1
Stickcafé i Kulturhuset
Lördag 26/1
Röda Korset - Second Hand butik
Onsdag 30/1
Bokklubb för unga, 10-12 år
avståndsannons

Öppet Hus på UBG jan 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen