Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 11:03 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-04-16

Lördagen var ett händelserikt dygn i Bro sett ur polisens synvinkel. Förutom ett rånförsök med både knivhot och misshandel som påtryckningsmedel kallades man även till en adress i Finnsta där ett stort antal maskerade individer försökte tränga sig in i en privatbostad där en "hemma-fest" pågick.

Ett par fall av olovlig körning finns också noterade under lördagen. 


-Vi får in många samtal om fyrhjulingar just nu. De framförs vårdslöst på gångvägar, i skog och på gräsytor och det är många från allmänheten som både störs och är bekymrade. En fyrhjuling får inte framföras hur som helst. De är klassade som mopeder, motorcyklar eller traktorer. För att få använda motordrivna fordon i terräng ska tillstånd finnas från Länsstyrelsen.  Är de klassade som moped konstruerad för högst 25 kilometer i timmen får de framföras på cykelväg om inte annat skyltats. De ska bara användas på avsedd plats, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro. 

Klockan 13.32 den 14 april fick en polispatrull stopp på en moped med förare man fattat intresse för vid Finnstaberg i Bro. Föraren var inte alls intresserad av att stanna när polisen signalerade utan valde att köra vidare i ett försök att komma undan. Efter en kortare sträcka kunde dock polisen få stopp på ekipaget på Vitrotsvägen. Mopeden visade sig vara en avställd motorcykel och föraren hade inget körkort så det hela resulterade i två anmälningar: en anmälan om olovlig körning och en anmälan om framförande av avställt fordon.

Klockan 21.41 den 14 april larmades räddningstjänst och polis till en parkering på Assurs väg, söder om järnvägen, i Bro där en bilbrand upptäckts. Enligt uppgift till polisen sågs en person springa från platsen i samband med att branden utbröt. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Klockan 22.33 den 14 april larmades polis och ambulans till Bro centrum där en man och en kvinna utsatts för ett rånförsök. En moped, med förare och passagerar ombord, stannade till varpå föraren krävde att få parets telefoner. Då dessa vägrade lämnade rånarna platsen men återkom snart. Åtminstone en av gärningsmännen hade beväpnat sig med kniv. När knivhot inte räckte för att få de tilltänkta rånoffren att lämna ifrån sig sina mobiltelefoner kallades ytterligare förstärkning till brottsplatsen med hjälp av en vissling. Mannen misshandlades av gärningsmännen som nu var fem eller sex till antalet. Trots förstärning och trots knivhot och misshandel förblev rånarna byteslösa. Anmälningar om försök till rån samt misshandel upprättades. Se separat artikel.

Ungefär samma tid, den 14 april, larmades polisen till Hästhovsvägen i Finnsta i Bro där en hemmafest höll på att våldgästas av en stor grupp oönskade gäster. Enligt larmsamtalet hade närmare 25 personer, de flesta maskerade, kommit till villan och försökte tränga sig in och inringare var rädd att det alldeles skulle spåra ur. Inkräktarna hade hunnit avvika när polispatrullen anlände.

En timme senare, vid 23.40-tiden, utsattes en målsägande på Svalörtsvägen i Finnsta, Bro, för skadegörelse då någon kastade en sten genom ett av bostadens fönstr. Eventuellt kan det finnas ett samband med den händelse på Hästhovsvägen som omnämns ovan.

Klockan 00.42 den 15 april fick en polispatrull på rull genom Bro syn på ett fordon med förare som fick dem att ana oråd. Polispatrullen stoppade fordonet på Fjärilsstigen i Finnsta och magkänslan om att allt inte var som det skulle visade sig stämma. Föraren saknade körkort varför en anmälan om olovlig körning upprättades. Ägaren av bilen kommer att kontaktas. 

Någon gång mellan eftermiddagen den 13 april och klockan 08.54 den 16 april har ett flertal tunga fordon tillhörande ett företag som håller till längs Håtunavägen i Bro slangats på stora mängder diesel. Enligt anmälan är fordonen i princip tömda på bränsle så det handlar om stora volymer.

Under helgen inträffade en singelolycka på Enköpingsvägen vid Sylta i Kungsängen där en lastbil av okänd anledning kom för långt ut i vägrenen och mejade ner drygt 50 meter vägräcke. Av vad som framgår i polisens noteringar ska ingen person ha skadats.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen