Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 01:49 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-04-20

Efter några veckor med flera allvarliga händelser och större polisinsatser så har de senaste dagarna varit en motpol. En trafikförseelse och skadegörelse tillsammans med orossamtal om eventuella bedrägeriförsök känns i sammanhanget som mindre allvarliga anmälningar.

Vid 14-tiden den 16 april fick en polispatrull syn på en mindre skåpbil "på rull" i Kungsängen som såg överlastad ut. När man stoppat biel och tittat igenom lastutrymmet bekräftades misstanken. Föraren rapporterades för vårdslöshet i trafik.

Klockan 14.45 den 16 april får polisen kännedom om att någon dumpat ett flertal dunkar med olika vätskor i på grusparkeringen vid Lillsjö badväg, längs Granhammarsvägen i Kungsängen. Dunkarna visade sig innehålla cirka 40 liter miljöfarliga vätskor av olika slag och en anmälan om miljöbrott upprättades. Dunkarna plockades bort omgående för att förhindra att vätskorna rann ut i naturen och orsakade skador.

Vid 20-tiden den 17 april såg ett vittne hur två yngre personer gick runt på pendelparkeringen på Assurs väg i Bro och sparkade sönder ett flertal bilar. Vittnet larmade polisen och tack vare beskrivningen av de två ynglingarna kunde polisen få fatt på två ungdomar som passade in på beskrivningen. En utredning pågår för att säkerställa att rätt individer bokförs för skadegörelsen. De båda misstänkta är under 15 år. Vårdnadshavarna är informerade.

Vid 13-tiden den 18 april ringer en person till polisen och meddelar att det ligger en mindre segelbåt förtöjd en liten bit utanför Lilla Thoresta i Bro. Båten hör inte hemma på platsen varför polisen kontaktas. Polisen meddelar sjöpolisen som får i uppdrag att kontrollera båten.

Ett uppmärksamt vittne ser hur några personer lastar in ett 40-tal cyklar i ett förråd på Bergvägen och anar oråd. Vittnet kontaktar polisen som åker till platsen för att kontrollera om allt står rätt till. Det visar sig att cyklarna är ihopsamlade av en hyresvärd ur gamla förråd som under en längre tid har tömts då gamla ägarna ej bor kvar. Inget polisärende.

Polisen har fått in flera orossamtal från boende i Tibbleområdet som fått påknackning av en person som sagt sig ska genomföra brandinspektioner i lägenheterna. Lägenhetsinnehavarna har nekat tillträde då det känts fel och har därefter kontaktat polisen. 



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen