Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 15:07 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-04-23

Flera misshandelsfall finns med i helgens polisrapport. Misshandeln av en gästande fotbollsspelare på Bro IP får anses som särskilt allvarlig då det hela startade med att de två gärningsmännen gav sig på domaren som dömde matchen. Den spelare som skallades försökte gå emellan och bistå domaren i den hätska situationen och hamnade då själv i en utsatt situation.

Även gästande tivoliarbetare råkade illa ut när ett stort gäng ungdomar, vissa beväpnade med "påkar", gav sig på dem när de höll på att packa ihop tivolit som stått uppställt på Råbyplanen över helgen. I fallet med tivolimedarbetarna valde de utsatta att inte polisanmäla händelsen.

Vid lunchtid den 20 april inträffade en smitningsolycka på Klövtorpsvägen i Bro. Den bil som vållade olyckan lämnade olycksplatsen utan att ge sig till känna. Vittnen hann ta registreringsnumret och bilen som smet visade sig vara avställd. Ingen person kom till skada vid olyckan.

Klockan 16.50 den 20 april utsattes en man för misshandel på Fasanstigen i Bro. Mannen hade ledsnat på tre ungdomar som buskörde med en crossmoppe eller liknande inne på gården bland lekande barn och sa då till att det inte är ok att köra på det viset. Två av undomarna hörsammade uppmaningen att ta det lugnt men den tredje uppskattade inte tillsägelsen utan tog ett strypgrepp på målsägande.  

Vid 23-tiden den 21 april inträffade en viltolycka på länsväg 269 i höjd med Håtuna kyrka. Enligt föraren skuttade rådjuret iväg från olycksplatsen, varför viltvårdaren kontaktades. Rådjuret, som visade sig vara en dovhjort, hittades senare avlidet i dikeskanten en bit bort.

Vid 16-tiden den 22 april hittade en person boende längs Tranbyggevägen i Håbo-Tibble ett dött rådjur i sin trädgård. Blodspår efter djuret ledde ut på vägen där det vid okänd tidpunkt blivit påkört. Då det inte finns någon polisanmälan om en viltolycka som passar in på plats och tidpunkt rapporteras det döda djuret som en smitning. Det är oklart hur länge djuret fick lida innan kroppen gav upp. Tänk på att du som förare har ansvar att rapportera viltolyckor. Skulle olyckan vara framme och ett djur skadas så kan viltvårdarna förkorta lidandet för det skadade djuret - om de ges chansen. Men då måste du som förare följa lagen!

På eftermiddagen den 22 april, mitt under pågående fotbollsmatch mellan hemmalaget Bro IK och gästande Roslags-Kulla i reservlagsserien, uppstod tumult när två personer ur publiken gav sig på domaren. En av spelarna i Roslags-Kulla som gick in i situationen för att undsätta domaren blev då skallad av den ene gärningsmannen. Efter misshandeln satte sig de båda gärningsmännen på en fyrhjuling och körde därifrån. Varken Bro IKs spelare eller gästande Roslags-Kullaspelarna deltog i tumultet på annat vis än att försöka avstyra det hela. Händelsen är polisanmäld och rapporterad till Fotbollsförbundet. För att polisanmälan ska kunna leda någon vart behöver man få in vittnesuppgifter från dem som närvarade.

Vid 20-tiden den 22 april, när tivolipersonalen som bäst höll på att packa ihop alla åkatraktioner och all utrustning efter helgens gig på Råbyplanen i Bro, kom en stor grupp ungdomar till platsen och började gruffa. Flera av dem var "beväpnade med påkar" som de använde mot tivolipersonalen. Polis larmades till platsen. Då ingen av de utsatta skadades av attacken valde man igår att avstå från att göra en formell polisanmälan, något som kan komma att ändras. Vet du något om påhoppet mot personalen på Tivolit som stod uppställt på Råbyplanen så är polisen tacksam om du delar med dig av den informationen.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen