UBRO Panorama gif-fil
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Fredagen den 18 januari 2019 - klockan 21:04 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-05-15

Första fullbordade bostadsinbrottet på över en månad inträffade natten till i tisdagen. Förutom inbrottet innehåller polisrapporten en del skadegörelse, en markbrand, och förstås den misstänkta mordbranden vid Lillsjön, där cafébyggnaden totalförstördes. 

Vid femtiden på morgonen den 9 maj inträffade en viltolycka på länsväg 269. Bil vs rådjur.

Klockan 16.20 den 9 maj stoppades två mopedkörande ungdomar av en polispatrull på Skolvägen i Kungsängen. Då mopederna misstänktes vara stulna beslagtogs de av polisen medan ungdomarna identifierades. I anmälan finns ingen uppföljande uppgift om vad som framkom vid kontroll av mopederna.

Vid 22-tiden den 9 maj rullade en väktarbil förbi en grupp ungdomar i Bro centrum. Någon kastade då en sten mot väktarbilen så att en ruta krossades.

Klockan 00.35 den 10 maj larmades polisen till Råbystigen i Bro där två lägenhetsinnehavare fått stenar kastade genom sina fönster. Enligt anmälan sågs 7-10 ungdomar lämna platsen.

En lägenhetsinnehavare på Råbystigen anmälde att dennes lägenhet utsattes för stenkastning den 10 maj. Klockslaget oklart. Ej samma adress som ovan.

Klockan 05.40 den 10 maj larmades polis och Räddningstjänst till Lillsjön där en morgonpigg fågelskådare upptäckt att det brann i cafébyggnaden vid stora stranden. Byggnaden totalförstördes i branden och en anmälan om mordbrand upprättades. Polisen har genomfört en teknisk undersökning för att försöka ta reda på orsaken till branden men i nuläget finns ingen färdig rapport. Att det klassas som mordbrand än så länge har att göra med att man initialt misstänkte att branden är anlagd och att värdet på det som brann är så pass stort att det ej kan klassas som skadegörelse. Rubriceringen kan komma att ändras när den tekniska utredningen är sammanställd.

Någon gång under natten mellan den 9 och 10 maj tog sig någon in i en kvartersbutik på Fjärilsstigen i Bro. Ett fönster hade glömts i öppnat läge och en eller flera okända tog sig in via det. Inne i butiken hade en hylla välts. Gärningsmannan / männen hade även slagit ifrån huvudströmmen till mejeridisken så att varorna i den samma förstörts. Det är oklart om något stals, men värdet på de förstörda mejerivarorna var stort.

Klockan 05.30 den 11 maj utlöstes inbrottslarmet i en skola i Bro. Två ungdomar i 15-16-årsåldern sågs hoppa in genom en fönsterruta som krossats. En hundpatrull sökte igenom skolan men ingen gärningsman kunde hittas.

Vid sjutiden på morgonen den 11 maj var en målsägande ute på morgonpromenad med sina två hundar vid Lillsjön då en man i 50-årsåldern kommer springande rakt mot henne och slår till henne i ansiktet. Mannen fortsätter att springa och försvinner från platsen. Målsägande berättade i anmälan att en liknande händelse inträffat henne i området cirka ett halvår tidigare men att det då inte skrevs någon anmälan. Målsägande ska ej ha skadats allvarligt.

Vid halv åttatiden på morgonen den 11 maj hittade en bilist ett trafikskadat rådjur vid Håbo Häradsväg i Håbo Tibble. Det finns ingen anmälan om viltolycka som passar in på det skadade djuret så det är oklart hur länge djuret varit påkört och skadat.

Klockan 12.30 den 11 maj inträffade en lättare trafikolycka på Kockbackavägen i Bro. Föraren i den vållande bilen avvek från platsen utan att lämna några personuppgifter. Målsägande hann i alla fall notera registreringsnumret. En anmälan om avvikande från olycksplats är upprättad.

Den 13 maj upptäcktes att en föreningslokal på Finnstastigen utsatts för ett inbrott. Brottstiden något oklar. I anmälan finns inga uppgifter om att något ska ha stulits.

Vid sjutiden på morgonen den 14 maj inträffade en trafikolycka på E18, strax bortanför Bro i riktning mot Enköping. Föraren i den orsakande bilen misstänks ha varit drogpåverkad och medtogs för provtagning. Då föraren i den andra bilen fick lättare skador såsom nacksmärta och ont i ryggen skrevs en anmälan om vållande till kroppsskada. Det skrevs även anmälningar om grov olovlig körning samt vårdslöshet i trafik.

Vid 11-tiden den 14 maj upptäcks en markbrand på Assurs väg i Bro. På platsen fanns ett övergivet tältläger. Markbranden hann sprida sig till en yta på ca 100 m2 innan brandmännen fick stopp på den.

Klockan 02.35 den 15 maj väcks en målsägande boende på Gamla Landsvägen i Kungsängen av att villans inbrottslarm utlösts. När målsägande går för att kontrollera bostaden stöter denne på en maskerad inbrottstjuv i tvättstugan. Se separat artikel.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 19/1
Röda Korset - Second Hand butik
Onsdag 23/1
Stickcafé i Kulturhuset
Lördag 26/1
Röda Korset - Second Hand butik
Onsdag 30/1
Bokklubb för unga, 10-12 år
avståndsannons

Öppet Hus på UBG jan 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen