Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Onsdagen den 24 april 2024 - klockan 02:20 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-05-18

Veckans polisrapport är ganska lång, men bland punkterna finns till exempel en handfull anmälningar om cykelrelaterade stölder, ett typiskt brott för säsongen och ett flertal viltolyckor. Där finns även villainbrott nummer två på kort tid, en bilstöld och en mcstöld. Av det lite allvarligare slaget är en anmälan om misshandel i Kungsängen samt en hotfull situation på en skola i Kungsängen som krävde polisens närvaro för att upplösas.

Någon gång mellan 23.55 den 13 maj och 12.40 den 14 maj stals en äldre Opel Corsa från Finnstastigen i Bro. Bilen är mörkröd och har ett registreringsnummer som börjar ASP. Vid tidpunkten för upprättandet av polisrapporten var bilen ej återfunnen.

Klockan 05.28 den 14 maj inträffade en viltolycka på E18 i höjd med trafikplatsen i Bro. Bil vs rådjur.

Någon gång mellan klockan 08 och 12 den 14 maj stals målsägandes vita cykel. Cykeln stod parkerad på Hallonvägen, låst i ett cykelställ. 

Någon gång mellan klockan 07.20 och 17.25 den 14 maj stals bakre bromsen inklusive bromshandtaget från målsägandes cykel. Cykeln stod parkerad vid Bro station. 

Någon gång mellan klockan 08.45 och 18.30 den 14 maj stals batteriet från målsägandes elcykel. Elcykeln stod parkerad på Prästhagsvägens cykelparkering i Kungsängen. 

Någon gång mellan klockan 07.50 och 19.50 den 14 maj stals fram och bakdäck från målsägandes cykel. Cykeln stod parkerad på Prästhagsvägens cykelparkering i Kungsängen. 

Klockan 22.06 den 14 maj inträffade en viltolycka på E18 i närheten av Kungsängens trafikplats. Bil vs rådjur.

Någon gång mellan klockan 07.15 och 17.50 den 15 maj stals främre bromsen från målsägandes cykel. Cykeln stod parkerad vid Bro station. Samma målsägande som blev av med bakbromsen den 14 maj.

Vid 19.45 den 15 maj larmades polisen till Bergvägen där en man misshandlats med knogjärn. Mannen hade stått på sin balkong när två personer "kastade glåpord" mot honom nere från marken. Mannen gick ner för att säga ifrån varpå en av de två slog honom med knuten näve och ett knogjärn. Det framgår ej i anmälan om målsägande blev skadad av misshandeln.

Klockan 21.50 den 15 maj inträffade en viltolycka på Skråmstalundsvägen i håbo-Tibble / Håtuna. Bil vs dovhjort.

Vid lunchtid den 16 maj larmades polis till en skola i Kungsängen där en stor grupp, 30-talet individer, äldre elever från en närliggande skola och även före detta elever som blivit "inringda att delta" kommit in på skolans område i jakt på två av skolans högstadieelever för att "göra upp". Vad den ursprungliga konflikten handlar om framgår ej i anmälan, men det blev en allvarlig och obehaglig händelse där polisen med bistånd av personal från bägge skolorna, fick skingra den stora gruppen med upprörda äldre elever. Anmälningar om olaga hot upprättades. Skolan har gått ut med brev till alla vårdnadshavare och har fortsatt tät kommunikation med polisen om händelsen.

Vid tretiden på eftermiddagen den 16 maj blev en målsägande bestulen på sin mobil, en del kontanter och annat vid Lillsjöns badplats. Värdesakerna förvarades i en väska som målsägande inte hade under konstant uppsikt. Något senare samma dag stoppades en person på Sergels torg för kontroll. Den personen visade sig ha målsägandes telefon, kontanter och andra värdesaker på sig. Den kontrollerade personen är hemmahörande i Bro.

Någon gång mellan klockan 07.15 och 13.50 den 17 maj utsattes en familj på Prästhagsvägen i Kungsängen för inbrott i sin villa. Gärningsmannen / männen hade klättrat upp på övervåningen och där brutit upp balkongdörren. Det framgår inte i anmälan vad som stulits. Polisen har genomfört en teknisk undersökning.

Vid 19-tiden den 17 maj stoppades en bilist på Fasanstigen i Bro. Föraren anmäldes för grov olovlig körning. Då föraren stoppats och anmälts för olovlig körning vid flera tillfällen uppgraderas anmälan automatiskt till grov olovlig körning.

Vid 20-tiden den 17 maj inträffade en viltolycka på E18 i höjd med Brunna trafikplats. Bil vs rådjur.

Runt midnatt, natten mellan den 17 och 18 maj inkom ett flertal samtal till polisen om att någon eller några buskörde med fyrhjuling(ar) i Bro. 

Klockan 01.15 den 18 maj inträffade en viltolycka på Tranbyggevägen. Bil vs rådjur.

Någon gång mellan klockan 21 den 17 maj och 05.45 den 18 maj stals en flerfärgad motorcykel av crossmodell, en KTM 690, från Växthusvägen i Bro. Motorcykeln har ett registreringsnummer som börjar MJZ. Vid tidpunkten för upprättandet av polisrapporten var motorcykeln ej återfunnen.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen