Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 00:20 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-06-21

Den här veckan har Polisen haft fokus på trafiken, en så kallad nationell trafikvecka, och har därför de senaste dagarna haft ett flertal poliskontroller på olika platser i kommunen. De allra flesta trafikanterna har passerat utan anmärkning, men man har också kunnat bokföra en rattfylla, en olovlig körning och ett par fartsyndare.

Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro skickar en midsommarhälsning via UBRO:

-Ta det lugnt i Midsommartrafiken! Det är bättre att komma fram lite sent än inte alls, så stressa inte. Och innan ni lämnar hemmet för midsommarfirande på annan ort - se till att meddela grannarna så att de kan hjälpa er att hålla koll, och se även till att huset är ordentligt låst och fönstren stängda. Som vanligt är ju vår uppmaning att se över bostadens inbrottsskydd så att den är så ointressant som möjligt ur en inbrottstjuvs synvinkel. 

Någon gång mellan midnatt och 07 på morgonen den 19 juni stals ett stort antal flaskor champagne från ett lastbilssläp som stod parkerat i Brunna industriområde i väntan på avlastning. Chauffören, som låg och sov i lastbilen, väcktes av en väktare vid tretiden. Väktaren hade sett ett misstänkt fordon röra sig i området, men allt verkade ok vid lastbilen. På morgonen upptäcktes stölden. Det fanns inga brytmärken på lastbilen. Ett flertal övervakningkameror finns i närområdet så förhoppningsvis kan polisen få utredningsuppslag från dem.

Vid 13-tiden den 19 juni upptäckte en målsägande boende på Fjärilsstigen i Bro att bilen haft påhälsning. Rutan i förardörren var krossad, rattlåset knäckt och tändkablarna mixtrade med. Sannolikt hade gärningsmannen/ männen tänkt sig att stjäla bilen men av okänd anledning inte fullföljt. Enligt anmälan var bilstereon stulen, men bilen kvar.

På morgonen och förmiddagen den 20 juni genomförde polisen trafikkontroller i Bro. Klockan 09.30 stoppades en bilist på Enköpingsvägen i höjd med Finnsta i Bro som blåste positivt. Föraren medtogs för provtagning och utredning. Under trafikkontrollerna stoppades även ett par fartsyndare samt en förare som saknade körkort och som därför anmäldes för olovlig körning.

Klockan 09.15 den 21 juni larmades polis och räddningstjänst till Norrbodavägen i Norrboda, Kungsängen på grund av en befarad lägenhetsbrand. Flera enheter från Räddningstjänst skickades. Väl på plats visade det sig röra sig om en torrkokning och man kunde relativt snabbt vädra ur röken och kunde därefter lämna platsen. Rutin vid dylika bränder är att polisen upprättar en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, så också denna gång.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen