Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 20 februari 2019 - klockan 00:24 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-07-03

Sommarlov och semestertider påverkar sannolikt den ökade frekvensen av bostadsinbrott och inbrottsförsök. Ta gärna en titt också på artikeln om polisens tips för hur man kan minska risken att drabbas av inbrott, och tänk på att meddela dina grannar om ni reser bort. Inte bara för blommornas skull utan också för att grannsamverkan är en av de dokumenterat mest effektiva sätten att skydda sin egendom mot ovälkomna besökare.

I övrigt har veckan varit relativt lugn.

Någon gång mellan 20-tiden den 28 juni och strax efter 18 den 29 juni utsattes en familj på Örtugsvägen i Kungsängen för inbrott i bostaden. Okända gärningsmän hade tagit sig in i villan via ett fönster på övervåningen. Villan var genomsökt och diverse gods stulet.

Någon gång mellan lunchtid och 18.45 den 29 juni skedde ett inbrott på Björnbärsstigen i Tibble (geografiskt sett inte långt från Örtugsvägen). Okända gärningsmän hade tagit sig in i lägenheten genom att bryta upp balkongdörren. Oklart vad som stals vid inbrottet.

Strax innan midnatt den 29 juni kastades två stenar in genom ett lägenhetsfönster på Fasanstigen i Bro. En anmälan om skadegörelse upprättades. 

Strax efter halv fyra på morgonen mot den 30 juni stoppade en polispatrull en bilist på Råbyvägen. Föraren fick blåsa och blåste då positivt. Körkortet beslagtogs och föraren fick följa med för vidare provtagning och utredning.

Vid 22-tiden den 30 juni larmades polis och räddningstjänst till Blomstervägen i Bro där en brand upptäckts i en liten bod på en förskolegård. Någon hade krossat en fönsterruta på boden och sedan kastat in en brinnande soppåse. Då det ej fanns spridningsrisk till annan byggnad eller annat av större värde rubriceras agerandet som skadegörelse genom brand och ej mordbrand.

Strax efter 14 den 1 juli larmades räddningstjänst till en bilbrand på Miklagårdsvägen i Jursta, Bro. Det finns ingen misstanke om brott. Det fanns dock spridningsrisk till en byggnad men brandmännen fick stopp på elden.

Vid 14-tiden den 1 juli upptäcktes vad som misstänks vara "sondering" eller rekognocering inför bostadsinbrott på Prästhagsvägen i Kungsängen. Polis larmades och en anmälan upprättades.

Vid 23.30 den 1 juli inträffade en viltolycka på Håbo Häradsväg i Håbo-Tibble. Bil vs vildsvin. Det storvuxna vildsvinet sprang från olycksplatsen så viltvårdare tillkallades. Inget skadat djur hittades. 


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Onsdag 20/2
Stickcafé i Kulturhuset
Slöjdsalong
Torsdag 21/2
Torsdagsmys i bibblan!
Språkcafé - i Brohuset
Författarbesök: Henrik Berggren
Fredag 22/2
Stickcafé på Nyfiket
Lördag 23/2
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 24/2
Fira Sverigefinnarnas dag!
Från tomtar och troll till råttan i pizzan och clownmördaren
avståndsannons

Sparbanken stipendier feb-mars 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

ICA i Bro höst 18

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen