Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 20 februari 2019 - klockan 00:25 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-07-09

Ett nedbränt dagisförråd samt ett bostadsinbrott toppar helgens polisrapport, tätt följt av en vårdslös bilförares framfart genom ett bostadsområde samt ett inbrott på ett företag. Dessutom rymmer rapporten flera viltolyckor där det i alla anmälda fall är rådjur som fått sätta livet till.

Vet du något om den anlagda branden? Dela då med dig av informationen - hur liten och obetydlig den än må uppfattas då det kan vara en viktig pusselbit i utredningsarbetet. Du når polisen på 114 14.

Klockan 01.16 den 6 juli inträffade en viltolycka på E18 vid trafikplatsen i Bro. Bil vs rådjur.

Någon gång under natten mellan den 6 och 7 juli hade ett företag på Dalkullan Ulrikas väg i Kungsängen inbrott. Gärningsmannen / männen hade krossat ett stort antal fönster in till företagets olika kontor och sökt igenom. Man hade till slut hittat fordonsnycklar och med hjälp av dem tagit sig in i 15 bilar / fordon. Fordonen var genomsökta och diverse gods stals. Även en bil, en vit Peugot Partner (liten skåpbil) med registreringsnummer som började YHY, stals.

Klockan 03.05 den 7 juli inträffade en singelolycka på E18 vid Brunna trafikplats. Bilen hade av okänd anledning hamnat i mitträcket. Ingen person ska ha skadats vid olyckan.

Någon gång mellan den 25 juni och den 8 juli hade en familj på Vinbärsstigen i Kungsängen (Gröna Dalen) inbrott i sin bostad. Gärningsmannen hade tagit sig in genom att bryta upp ett fönster. I anmälan framgår ej vad som stals.

Vid 17-tiden den 8 juli larmade en privatperson en av kommunens viltvårdare om en viltolycka på Enköpingsvägen i Kungsängen, i höjd med Dalkarlsbacken. Inringaren hade då hittat ett trafikdödat djur på platsen. Då det inte finns någon anmälan hos polisen om en viltolycka som passar in på det döda djuret görs en anmälan om smitning.

Vid 18.30-tiden den 8 juli skulle en polispatrull stoppa och kontrollera föraren i en bil på Råbystigen, men denne ville något annat. Föraren gasade från platsen via gångvägar inne i Råbyområdet och centrum innan denne dumpade bilen på Fjärilsstigen i Finnsta. Polisen följde efter i sakta mak då det ansågs alldeles för farligt att genomföra ett förföljande. Vittnen såg föraren och en passagerar springa från platsen och polisen har fått ett gott signalement på föraren. Utredning om bland annat allmänfarlig vårdslöshet och vårdslöshet i trafik upprättad.

Vid 23.30-tiden den 8 juli larmades Räddningstjänst och polis till en förskola i Finnsta där en brand upptäckts i en förrådsbyggnad på gården. Branden släcktes och en anmälan om skadegörelse genom brand upprättades. Se separat artikel.

Vid 06-tiden på morgonen den 9 juli larmades polis och Räddningstjänst åter till förskolan i Finnsta då elden i förrådet återantänt. Den här gången gick branden ej att stoppa i förrådet men man lyckades förhindra att den spred sig vidare till förskolebyggnaden.

På morgonen den 9 juli hittades ett trafikdödat rådjur i vägkanten på Enköpingsvägen i Bro, nära infarten till Thoresta herrgård och kommungränsen till Håbo. Då det inte finns någon anmälan hos polisen om en viltolycka som passar in på det döda djuret görs en anmälan om smitning.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Onsdag 20/2
Stickcafé i Kulturhuset
Slöjdsalong
Torsdag 21/2
Torsdagsmys i bibblan!
Språkcafé - i Brohuset
Författarbesök: Henrik Berggren
Fredag 22/2
Stickcafé på Nyfiket
Lördag 23/2
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 24/2
Fira Sverigefinnarnas dag!
Från tomtar och troll till råttan i pizzan och clownmördaren
avståndsannons

Sparbanken stipendier feb-mars 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

ICA i Bro höst 18

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen