Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 20 februari 2019 - klockan 00:25 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-07-13

Fredagens polisrapport är alldeles väldigt lång, mycket beroende på den inbrottsvåg som drabbat bilägare på Rönnbärsvägen i Tibble. Plockar man bort de sex bilinbrotten blir antalet anmälningar närmare det vi vanligtvis ser och plockar man bort alla bilrelaterade anmälningar återstår bara en handfull. Där återfinns bland annat en fräck stöld ur en tvättstuga på Hallonvägen, ett försök till radhusinbrott som avstyrdes för att gärningsmännen skrämdes bort av de boende själva samt ett miljöbrott med dumpade eternitplattor.

Någon gång mellan den 6 och 8 juli har ett företag på Hasselbacksvägen vid Aspvik mellan Bro och Kungsängen utsatts för bränslestöld. På morgonen den 8e upptäckte man att tre av företagets lastbilar slangats på cirka 150 liter diesel vardera.

Någon gång mellan den 7 och 8 juli utsattes en kolonistuga i Aspviksområdet för inbrottsförsök. Enligt anmälan finns tydliga brytmärken på dörren, men gärningsmannen avbröt av okänd anledning inbrottet innan dörren gav vika.

Vid 02.30 den 9 juli larmades polisen till Kungsängens station där ordningsvakter omhändertagit en påverkad person. Polisen gör en kroppsvisitation och hittar då narkotika i fickorna på den omhändertagnes kläder. Mannen medtages till sjukhus fölr tillnyktring. En anmälan om brott mot narkotikalagstiftningen upprättas.

Någon gång under natten mellan den 6 och 9 juli har en målsägande på Rönnbärsvägen inbrott i sin firmabil. Gärningsmännen har krossat en ruta. Bilen är genomsökt men inget verkar vid en första koll stulet.

Någon gång under natten mellan den 8 och 9 juli har en målsägande på Hallonvägen inbrott i sin firmabil. Gärningsmännen har krossat en ruta och stulit diverse verktyg ur bilen.

Någon gång under natten mellan den 8 och 9 juli har en målsägande på Rönnbärsvägen inbrott i sin firmabil. Gärningsmännen har krossat en ruta. Bilen är genomsökt men inget verkar vid en första koll stulet.

Någon gång under natten mellan den 8 och 9 juli har en målsägande på Rönnbärsvägen inbrott i sin bil. Gärningsmännen har krossat en ruta. Bilen är genomsökt men inget verkar dock stulet.

Någon gång under natten mellan den 8 och 9 juli har en målsägande på Rönnbärsvägen inbrott i sin lastbil. Gärningsmännen har krossat en ruta. Bilen är genomsökt men inget verkar dock stulet.

Någon gång mellan den 8 och 9 juli har ett företag med adress Hylsnyckeln i Skällsta industriområde i Bro utsatts för bränslestöld. På morgonen den 9e upptäckte man att tre av företagets fordon slangats på diesel. Alla tre tankar var tömda och det hade även läckt ut en del diesel på marken.

Vid 20-tiden den 9 juli upptäckte två målsägande på Oxelvägen i Råby Skog, Bro att två ynglingar var i färd med att klättra in i deras radhus via balkongen. Paret befann sig på övervåningen när de hörde ljud ute på balkongen. De två ynglingarna, som uppskattades vara i 17-18-årsåldern, försvann snabbt från platsen. En anmälan om försök till inbrott upprättades.

Vid 21-tiden den 9 julistoppade en polispatrull en personbil på Ginnlögs väg i Bro för att kontrollera föraren. Föraren saknade giltigt körkort och eftersom det inte är första olovliga körningen blir det en anmälan om grov olovlig körning.

Vid 23.20 den 9 juli befinner sig en polispatrull vid Jurstagårdsvägen i Bro. När poliserna försöker kontrollera en MC kör föraren snabbt iväg. Man får stopp på MCn inte långt därifrån, och den visar sig vara stulen. En anmälan om som lägst olovligt brukande (det kan ju vara så att personen som körde ej är samma som stal MCn) samt en anmälan om grov olovlig körning upprättades. Ägaren kontaktades och kunde hämta hem sin pärla.

Vid 20-tiden den 10 juli befann sig målsägande vid den designerade hundbadplatsen vid Lillsjön (finns en bit bort från den allmänna badplatsen) med sina hundar när en medelålders man kom fram och började skrika och gorma om att de inte fick vara där. Målsägande upplyste om att det var en hundbadplats varpå den aggressiva mannen inte nöjde sig med att gorma och vara hotfull utan även började kasta sten mot målsägande och de badande hundarna. Tre personer som befann sig i närheten kom till undsättning och motade bort den aggressiva mannen. En anmälan om ofredande upprättades.

Strax efter 01 den 11 juli stoppade en polispatrull ett ekipage på E18 där en bil med mycket hög hastighet bogserade en annan bil. Just när polisen skulle stoppa ekipaget brast bogserlinan. I den bogserade bilen satt en ensam körkortslös förare. Anmälan om olovlig körning samt någon form av hastighetsböter och anmälan om vårdslöshet i trafik upprättades. Eftersom föraren i den bogserade bilen ej var den som gasade på är det ett juridiskt spörsmål exakt hur det hela rubriceras. 

Vid 12.30 den 11 juli befann sig målsägande i den gemensamma tvättstugan på Hallonvägen när två män kom in och började ställa frågor om tvätt-tider, hur man bokade och så vidare. Männen var inte svensktalande. När måslägande skulle gå hem igen efter uträttat tvättvärv upptäckte hon att VISAkortet som förvarats i handväskan hon haft på en bänk i tvättstugan var borta. Kortet spärrades omgående men då hade redan ett antal inköp gjorts. 

Någon gång under natten mellan den 11 och 12 juli har en målsägande på Rönnbärsvägen inbrott i sin bil. Gärningsmännen har krossat en ruta. Bilen är genomsökt men inget verkar dock stulet.

På mogonen den 13 juli upptäcktes en dumpad hög med eternitplattor, takbeklädnad, i diket längs Enköpingsvägen ungefär vid Aspvik mellan Bro och Kungsängen. En anmälan om miljöbrott upprättades. Vid kontroll visade det sig att ett hus inte allt för långt från dumpningsplatsen hade ett pågående takarbete och att den kvarvarande takbeklädnaden var exakt likadan som den dumpade. Fastighetsägaren visade sig ha kontrakterat en byggare för takarbetet som i sin tur kontrakterat en underhuggare, som kontrakterat en underhuggare, som kontrakterat en underhuggare, som kontrakterat en... Utredningen om miljöbrott får visa vem som ställs till ansvar. Oklart läge.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Onsdag 20/2
Stickcafé i Kulturhuset
Slöjdsalong
Torsdag 21/2
Torsdagsmys i bibblan!
Språkcafé - i Brohuset
Författarbesök: Henrik Berggren
Fredag 22/2
Stickcafé på Nyfiket
Lördag 23/2
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 24/2
Fira Sverigefinnarnas dag!
Från tomtar och troll till råttan i pizzan och clownmördaren
avståndsannons

Sparbanken stipendier feb-mars 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

ICA i Bro höst 18

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen