Woodys Bra produkter april 17
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Lördagen den 20 oktober 2018 - klockan 23:53 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-07-20

Ett bilrån gör att veckan ej kan betecknas som lugn, men förutom den allvarliga brottsanmälan är det inte många punkter alls i veckans polisrapport. En stulen moped, ett försök till inbrott i en lägenhet och ett påkört rådjur är i princip vad som finns i anmälningshögen.

-Vi har fortsattmånga samtal från kommuninvånare som upplever de buskörande mopedisterna som ett problem. Man är oroliga att något ska hända samtidigt som man irriterar sig på mopediternas härjningar, säger Albin Näverberg vid polisen i Järflla och Upplands-Bro.

Någon gång mellan den 13 och 16 juli inträffade ett inbrott på en byggarbetsplats på Skolvägen i Kungsängen. Gärningsmännen hade tagit sig in i personalvagnen som stod låst på bygget. Det är oklart om något stals vid inbrottet.

Klockan 00.30 den 17 juli mötte en polispatrull på rull vid pendeltågsstationen i Gamla Bro en moped med tre ombordvarande ynglingar. Polisbilen försökte snabbt vända vid Bro station, men föraren och hans två passagerare hann springandes ta sig bort från platsen. Mopeden visade sig vara stulen och ägaren kontaktades.

Någon gång mellan den 17 och 18 juli hade en målsägande inbrott i sin bil som stod parkerad på Råbystigens boendeparkering. Ena passagerarrutan var krossad. Bilbatteriet, reservdäcket, domkraften samt mutternyckeln till däcken stals.

Vid 20.30 den 18 juli inträffade en viltolycka på Tranbyggevägen i höjd med Soldat Glans väg. Bil vs rådjur.

Klockan 20.30 den 19 juli larmades polis till Tallrisvägen där en nyss hemkommen semesterfirare upptäckt att någon försökt sig på att bryta upp ett av lägenhetens fönster. Inbrottsförsöket har hänt mellan den 5 och 19 juli, men av okänd anledning avbröts det innan fullbordan.

Vid 23-tiden den 19 juli rånades en målsägande på sin Audi A8 vid parkeringen på Lillsjö badväg. Gärningsmnnen ska ha varit beväpnade med ett vapenliknande föremål. När de körde iväg i Audin fick målsägande hjälp av ett bilburet vittne att följa efter och man kunde under färden meddela polisen var de befann sig. I området kring Fjärilsstigen i Finnstalyckades man få syn på den ena gärningsmannen som också kunde gripas. Bilen återfanns på morgonen den 20 juli. Se separat artikel.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 20/10
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Har du problem att höra? Hörselskadades förening i Järfälla och Upplands Bro har Öppet Hus
Disco från 5 år med DJ Choco Canel
Vernissage: ART´S FUN! med Lasse Åberg
Söndag 21/10
AA - MÖTE
Tisdag 23/10
Tisdagsmys i bibblan!
Yogapromenad Prova-på
Språkcafé - i Kulturhuset
Språkcafé - i SFIs lokaler i Kungsängen
avståndsannons

Kultur & Fritid ht 18 minidisco

Kultur & Fritid ht 18 Lasse Åberg

Röda Korset Medmänniska

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen