Woodys Bra produkter april 17
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Söndagen den 9 december 2018 - klockan 23:16 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-07-20

Ett bilrån gör att veckan ej kan betecknas som lugn, men förutom den allvarliga brottsanmälan är det inte många punkter alls i veckans polisrapport. En stulen moped, ett försök till inbrott i en lägenhet och ett påkört rådjur är i princip vad som finns i anmälningshögen.

-Vi har fortsattmånga samtal från kommuninvånare som upplever de buskörande mopedisterna som ett problem. Man är oroliga att något ska hända samtidigt som man irriterar sig på mopediternas härjningar, säger Albin Näverberg vid polisen i Järflla och Upplands-Bro.

Någon gång mellan den 13 och 16 juli inträffade ett inbrott på en byggarbetsplats på Skolvägen i Kungsängen. Gärningsmännen hade tagit sig in i personalvagnen som stod låst på bygget. Det är oklart om något stals vid inbrottet.

Klockan 00.30 den 17 juli mötte en polispatrull på rull vid pendeltågsstationen i Gamla Bro en moped med tre ombordvarande ynglingar. Polisbilen försökte snabbt vända vid Bro station, men föraren och hans två passagerare hann springandes ta sig bort från platsen. Mopeden visade sig vara stulen och ägaren kontaktades.

Någon gång mellan den 17 och 18 juli hade en målsägande inbrott i sin bil som stod parkerad på Råbystigens boendeparkering. Ena passagerarrutan var krossad. Bilbatteriet, reservdäcket, domkraften samt mutternyckeln till däcken stals.

Vid 20.30 den 18 juli inträffade en viltolycka på Tranbyggevägen i höjd med Soldat Glans väg. Bil vs rådjur.

Klockan 20.30 den 19 juli larmades polis till Tallrisvägen där en nyss hemkommen semesterfirare upptäckt att någon försökt sig på att bryta upp ett av lägenhetens fönster. Inbrottsförsöket har hänt mellan den 5 och 19 juli, men av okänd anledning avbröts det innan fullbordan.

Vid 23-tiden den 19 juli rånades en målsägande på sin Audi A8 vid parkeringen på Lillsjö badväg. Gärningsmnnen ska ha varit beväpnade med ett vapenliknande föremål. När de körde iväg i Audin fick målsägande hjälp av ett bilburet vittne att följa efter och man kunde under färden meddela polisen var de befann sig. I området kring Fjärilsstigen i Finnstalyckades man få syn på den ena gärningsmannen som också kunde gripas. Bilen återfanns på morgonen den 20 juli. Se separat artikel.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 9/12
Julmarknad på Ladan Öråker
Medlemsmöte/Öppet hus Föreningen Bevara Villa Skoga
Onsdag 12/12
TV-spel i Brohuset
Lördag 15/12
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 16/12
Tredje Advent på Säbyholm
Lördag 22/12
Sagostund på finska!
avståndsannons

ActivityCare nov 18

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen