Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 20 april 2024 - klockan 10:36 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-07-23

Sommar och sol. Värme och ledighet. Just nu är det väldigt lugnt i Upplands-Bro, också när det gäller polisiära insatser. Helgens polisrapport innehåller två trafikolyckor från måndagsmorgonen, men är trots det rekordkort. Ett verkstadsinbrott, en olovlig körning samt ett längre förföljande av bilist på E18 som resulterade i tre olika lagöverträdelser är vad som finns att omnämna sedan i fredags.

Vid 18-tiden den 20 juli upptäcktes ett inbrott i en verkstadslokal på Mineborgsvägen, Håbo-Tibble. Inbrottet har skett någon gång under eftermiddagen. Gärningsmannen / männen har tagit sig in genom att bryta upp porten till verkstaden. Fyra uppsättningar bildäck/hjul stals.

Klockan 22.55 den 20 juli stoppade polisen en bilist på E18, strax innan länsgränsen mot Håbo. Polispatrullen hade följt efter bilen ett längre tag då dess framfart väckte en hel del uppmärksamhet. Föraren bytte fil utan att blinka, låg en lång, lång sträcka i vänster körfält utan anledning och höll för hög hastighet. Det hela resulterade i tre olika "plumpar i protokollet", en för att ha kört över tillåten hastighet, en för att ej ha givit tecken på föreskrivet sätt samt en anmälan för att ha legat i vänster körfält fast det var tomt i det högra. Trafikföreskriften säger att man ska ligga så långt till höger det går och bara använda det vänstra vid omkörning.

Vid 19.30-tiden den 22 juli stoppade en polispatrull en bil på Norrgårdsvägen i Gamla Bro efter att ha känt igen föraren som har ett stort antal anmälningar om olovlig och grov olovlig körning på sig. Bilen beslagtogs och ännu en anmälan om grov olovlig körning upprättades.

Vid 04-tiden på morgonen den 23 juli inträffade en singelolycka på E18 vid Bro, i riktning mot Stockholm. Föraren hade av okänd anledning kört in i räcket.

Klockan 07.04 den 23 juli larmades ambulans, räddningstjänst och polis till Enköpingsvägen i Bro, i höjd med Prästtorp (stallet) där en trafikolycka inträffat mellan en motorcykel och en bil. Enligt anmälan ska bilen gjort en U-sväng utan att ha uppmärksammat mc:n. Föraren av mc:n skadades allvarligt och fördes med helikopter till sjukhus för vård. Anmälningar om vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada upprättades. Bägge fordonen bärgades från platsen och beslagtogs av polisen för teknisk undersökning. Enköpingsvägen var avstängd under räddningsarbetet.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen