Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 03:24 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-08-31

Mörkare kvällar och becksvarta nätter innebär att vi närmar oss högsäsong för inbrott. Tänk på att se över belysning och insyn runt din bostad för att göra den mindre attraktiv för ovälkomna gäster.

Den senaste veckan har det anmälts flera bilinbrott vid Kungsängens station samt ett vid Bro station. Tänk även på att inte lämna värdesaker synligt i din bil!

Någon gång under natten mellan den 26 och 27 augusti har målsägandes bil som stod parkerad på Gråbovägen i Håbo-Tibble beskjutits med ett luftvapen. En anmälan om skadegörelse är upprättad.

Någon gång under dagen den 27 augusti, mellan 08.30 och 16.30, hade en målsägande inbrott i sin bil som stod parkerad på Assurs väg i Bro, pendelparkeringen söder om stationen. En ruta hade krossats och en del gods stulits ur bilen.

Vid 10-tiden den 28 augusti larmades polisen till Granhammarsvägens norra ände, vid Livgardet ungefär där en bilist kört omkull en cyklist. Bilisten anmäldes för att ej ha iakttagit väjningsplikt och för att ha orsakat cyklisten kroppsskada. Cyklisten ådrog sig lindrigare skador, såsom skrapsår.

Strax innan 17 den 28 augusti inträffade en viltolycka vid Stentorp / Tranbygge. Bil vs rådjur. Rådjuret sprang iväg men föraren markerade platsen för att underlätta för viltvårdaren att göra eftersök.

Vid 17.45-tiden den 28 augusti var det stökigt i BroHuset. Fyra flickor, inte ännu tonåringar, levde om i biblioteket och slutade inte trots tillsägelser. De avvisades då av personal. Flickorna polisanmälde den person de avvisades av för att denne ska ha varit hårdhänt. Biblioteket i sin tur polisanmälde flickorna för händelsen.

Strax innan halv ett, natten mot den 29 augusti, larmades polis och räddningstjänst till Köpmanvägen i Bro där en bilbrand upptäckts på en parkering. Vittnen såg en trolig gärningsman lämna brandplatsen i en mindre bil, vit till färgen. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Vid halv ett natten mot den 29 augusti inträffade en viltolycka på E18 vid trafikplats Bro. Bil vs rådjur.

Någon gång under natten mellan den 29 och 30 augusti utsattes en skola i Kungsängen för inbrott i en bod på skolgården. Låscylindern till boden hade knäckts och diverse verktyg och slöjdmateriel hade stulits.

Någon gång under dagen den 30 augusti, mellan 08.30 och 18.15, hade en målsägande inbrott i sin bil som stod parkerad på pendelparkeringen i Kungsängen, längs Enköpingsvägen. En ruta hade krossats och en GPS stulits ur bilen.

Någon gång under dagen den 30 augusti, mellan 11 och 21, hade en målsägande inbrott i sin bil som stod parkerad på pendelparkeringen i Kungsängen, längs Enköpingsvägen. En ruta hade krossats och en bilbarnstol stulits ur bilen.

Någon gång under dagen den 30 augusti hade en målsägande inbrott i sin bil som stod parkerad på pendelparkeringen i Kungsängen, längs Enköpingsvägen. En ruta hade krossats och ett par solglasögon stulits ur bilen.

Vid ett-tiden natten mot den 31 augusti väcktes målsägande av ljud från garaget på Sidenvägen i Brunna. Målsägande tittade ut och såg då sitt släp köras iväg ur garaget av en okänd bil. Släpet hade stått inlåst i garaget lastad med en jetski. Målsägande ringde polisen och anmälde stölden och en polispatrull placerades ut på E18 vid Järfälla/Barkarby. patrullen fick stopp på det släpförsedda ekipaget och en person greps. Den gripna var ej hemmahörande i vårt polisområde.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen