UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 19 juli 2019 - klockan 17:05 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-09-10

Helgens polisrapport innehåller en varierad anmälningsskörd med allt från en viltolycka till en mycket allvarlig trafikolycka med kroppsskada.

Klockan 13.40 den 7 september larmades polisen till Kungsängens centrum där en yngling setts riva ner en valaffisch. Ynglingen uppmanas sätta upp valaffischen igen och körs sedan hem av poliserna där föräldrarna informeras om händelsen.

Den 7 september hittade en målsägande sin stulna båt liggandes i vassen vid Verkaviken. I samma vassrugge låg ytterligare två båtar vars motorer var stulna, så sammanlagt återfanns tre stulna motorbåtar. Alla tre båtar hade vissa skador efter omild behandling.

Strax efter midnatt den 9 september, ringer flera personer in till polisen om att de hör skott avlossas på norrgårdsvägen i Gamla Bro. Polis kommer till platsen klockan 00.30 och där finner de en ordentligt berusad man, en startpistol samt ett flertal tomhylsor från densamma. Mannen är ej känd av polisen sedan tidigare. En anmälan om vapenbrott upprättas.

Klockan 00.39 den 9 september inträffade en viltolycka vid Näshagen/Tranbyggevägen i håbo-Tibble. Bil vs rådjur. Föraren markerade olycksplatsen och viltvårdare kontaktades.

Klockan 06.30 den 9 september väcktes en målsägande boende på Östervägen i Kungsängen av slammer vid brevinkastet. När målsägande skyndar dit ser denne att en brännbar vätska hälls in genom brevinkastet och tänds på. Elden släcks snabbt med en skumsläckare, innan den hunnit få fäste. En anmälan om försök till mordbrand upprättas. 

Någon gång mellan 11.45 och 13.30 utsattes en målsägande för stöld i Brohuset. När målsägande kom tillbaka till skåpet i omklädningsrummet hade någon klippt upp låset och stulit klockan, kontokort samt kontanter.

Strax efter klockan 04 den 10 september larmades polis, ambulans och räddningstjänst till Bro där en bilolycka inträffat i kurvan där Håtunavägen byter namn till Enköpingsvägen. (se separat artikel). En förbipasserande som sett en bil liggandes på taket vid sidan av vägen larmade och på plats fann man sedan två allvarligt skadade personer, varav den ene var värre däran än den andre. Anmälningar om misstänkt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik samt vållande av kroppsskada upprättades. Tack vare vissa uppgifter finns misstankar om att en tredje person kan ha varit inblandad i olyckan. Polisen genomförde en grundlig olycksplatsundersökning och skickade bilen på teknisk undersökning för att försöka klargöra vad som hänt.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 20/7
Bakluckeloppis i Bro
Söndag 21/7
ÖPPEN TRÄDGÅRD
ÖPPEN TRÄDGÅRD
Tisdag 23/7
Sommarkafé på Hembygdsgården i Kungsängen
Tisdag 30/7
Sommarkafé på Hembygdsgården i Kungsängen
Lördag 17/8
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen