UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 19 juli 2019 - klockan 17:06 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-09-14

Veckans polisrapport är inte så lång sett till antalet anmälningar, men anmälningsorsakerna ger ändå polisrapporten en viss tyngd. Ett knivrån mot ett företag i Bro C och ett inbrott riktat mot ett företag, Bageri Mazarin, som de senaste åren drabbats av en lång rad meningslösa inbrott där bytet för tjuvarna endast blivit några läsk och möjligen någon bulle, men där kostnaden för företagar-familjen landar på tusentals kronor eftersom det kostar mycket att reparera de skador som uppstår varje gång. 

Vid 18-tiden den 10 september larmades polis till Råbystigen där två småkillar i 8-10-årsåldern kastat in stora stenar samt en längre stav genom en öppen altandörr och sånär träffat en bebis som låg på golvet inne i lägenheten. när polisen kom fick de höra av en annan person än inringaren att de två stenkastarna även kastat sten mot en äldre herre, men inte träffat. De två pojkarna fick sällskap hem av polisen som tog ett snack med föräldrarna.

Strax innan halv ett, natten mot den 11 september upptäcktes ett inbrott i Bageri Mazarins lokaler i Finnsta i bro. Okända hade krossat en ruta och tagit sig in i lokalerna och stulit några läsk. Själva kostnaden för det stulna godset är liten men för ett företag kostar ett inbrott oerhört mycket mer än så. Den krossade rutan, arbetet att städa upp, energitappet efter att ännu en gång utsättas för ett meningslöst brott...

Klockan 22.45 den 12 september larmades polis till Finnsta av flera inringare som hört skarpa smällar. När polisen kom till platsen, i närheten av Finnstaskolan, uppehöll sig sex personer där. Två flydde snabbt till fots, två försvann illa kvickt i en bil och två personer kunde kvarhållas och identifieras. Vid tidpunkten för anmälningens författande var orsaken till de höga smällarna ännu oklar då det inte fanns några uppenbara spår efter till exempel bangers. Utredningen får visa vad personerna pysslade med.

Klockan 17.15 den 13 september larmades polisen till Bro centrum där tobakbutiken Direkten utsatts för ett rån. Två knivbeväpnade personer, en kvinna och en man, som hotat personalen och tilltvingat sig okänt gods, hade därefter fångats in av personalen och en annan tillskyndande person. Rånarna hölls kvar tills polisen kom och kunde därför gripas. Se separat artikel.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 20/7
Bakluckeloppis i Bro
Söndag 21/7
ÖPPEN TRÄDGÅRD
ÖPPEN TRÄDGÅRD
Tisdag 23/7
Sommarkafé på Hembygdsgården i Kungsängen
Tisdag 30/7
Sommarkafé på Hembygdsgården i Kungsängen
Lördag 17/8
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen