Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 17:24 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-09-17

Det har varit en förhållandevis lugn helg i Upplands-Bro, med bara ett fåtal polisärenden. Bland de inkomna anmälningarna finns ett par smitningsolyckor med trafikdödade rådjur som lämnats åt sitt öde utan att respektive förare anmält att de kört på ett djur.

Eftersom viltolyckor ska anmälas räknas det då som smitningsolyckor när man finner trafikdödade djur som ej går att "matcha" med någon anmälan. vad värre är är att djuren kan ha fått ligga och lida timvis innan döden infunnit sig. Anmäler man olyckan kan förhoppningsvis en viltvårdare snabbt lokalisera det skadade djuret och förkorta lidandet.

Förutom smitningarna har ett byggcontainerinbrott anmälts i Gamla Bro, samt ett försök till inbrott i en byggcontainer på Fasanstigen i Råby. Bägge brotten begicks mitt i natten, strax innan tre, natten mot lördag respektive natten mot måndagen.

-När det gäller containerinbrotten är vi intresserade av vittnesiakttagelser. Kanske är det någon som sett något fordon på platsen vid tidpunkten? Eller sett en eller flera individer röra sig där? Vi samlar teknisk bevisning och kan på så sätt ihop med eventuella vittnesuppgifter pussla ihop en klarare bild av brottet. Dessutom kan vi jämföra med andra liknande brottsplatser och kanske koppla dem samman, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

-Förutom containerinbrotten har Upplands-Bro haft en lugn helg, något man tyvärr inte kan säga om Järfälla där den senaste tidens bostadsinbrott har fortsatt. Det kan ju vara på sin plats att varna även Upplands-Bro-borna om dessa då det ju inte är ovanligt att inbrotten "rör på sig" efter ett tag. Nu har Järfälla haft en ökning under en period medan Upplands-Bro haft det väldigt lugnt. 




Klockan 02.40 natten mot den 15 september utlöstes ett inbrottslarm i en byggbod / byggcontainer som står uppställd på Härnevi Skolväg, i Gamla Bro. Innan polisen hann fram hade en eller flera gärningspersoner tagit sig in i containern och stulit en okänd mängd gods. Kamerabilder finns, men Polisen är mycket intresserad av fler vittnesuppgifter, så har du sett eller hört något som kan kopplas till inbrottsförsöket vid Fasanstigen natten till idag så får du gärna dela med dig av de uppgifterna. Även till synes små detaljer kan hjälpa polisen i sitt utredningsarbete.

På förmiddagen den 15 september upptäcktes ett trafikdödat rådjur i en villaträdgård på Ekenäsvägen i Vallbyvik, Håbo-Tibble. Då det inte finns någon polisanmälan om någon viltolycka i området som går att kopplas till det döda djuret görs en anmälan om smitning. Tänk på att du som bilförare har en skyldighet att rapportera viltolyckor.

På förmiddagen den 16 september upptäcktes ett trafikdödat rådjur på Stora Sandhagenvägen, Bro. Då det inte finns någon polisanmälan om någon viltolycka i området som går att kopplas till det döda djuret görs en anmälan om smitning. 

Någon gång mellan 21-tiden på kvällen den 14 september och 11-tiden på förmiddagen den 16 september hade en målsägande inbrott i sin bil som stog parkerad på Björknäs campings grusparkering på Ådö. Gärningsmannen / männen hade tagit loss fönsterlisterna kring ena sidobakrutan, lyft ur fönsterglaset, och tagit sig in i bilen. Bland annat stals växellådan.

Strax innan 03 på natten mot den 17 september upptäcktes ett inbrottsförsök i en byggbod / byggcontainer som står uppställd på Fasanstigen i Råby, Bro. Vittnen såg två personer vid containern och larmade polisen. Gärningspersonerna flydde från platsen men lämnade efter sig en del teknisk bevisning såsom verktyg och handskar som polisen kunde beslagta. Polisen är mycket intresserad av fler vittnesuppgifter, så har du sett eller hört något som kan kopplas till inbrottsförsöket vid Fasanstigen natten till idag så får du gärna dela med dig av de uppgifterna. Även till synes små detaljer kan hjälpa polisen i sitt utredningsarbete.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen