Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 19 mars 2024 - klockan 09:32 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-09-21

Veckans polisrapport domineras av bilinbrott, försök till bilinbrott samt skadegörelse mot bilar. En lång rad bilägare har råkat ut för någon eller några gärningsmäns framfart genom de centrala delarna av Bro. Rutor har krossats och i många fall har bilarna sökts igenom.

Trots att antalet anmälningar är tvåsiffrigt finns sannolikt ett stort antal ytterligare bilägare som drabbats då flera målsägande nämnt bilar som stått nära som råkat ut för samma som deras men där ingen anmälan ännu finns som matchar.

Den 16 september upptäckte en privatperson en cannabisodling ute i skogen på Stäksön. Polis tillkallades och cannabisplantorna skördades och beslagtogs. I närheten fann man även en "slaktplats" för kabel.

Natten mellan den 18 och 19 september utsattes ett stort antal bilar för skadegörelse och inbrott/inbrottsförsök i de centrala delarna av Bro. Många av bilarna har blivit genomsökta och diverse småsaker har stulits. Åtta anmälningar från åtta olika målsägande och adresser har inkommit men mycket tyder på att det finns fler drabbade. Fjärilsstigen, Blomstervägen och Vallmostigen i Finnsta, Målarvägen, Bro station och Köpmanvägen/Lantmätarvägen i Gamla Bro samt Husbyvägen söder om järnvägen är de adresser som finns i anmälningarna. I flera av anmälningarna nämns bilar som stått i närheten som också fått rutor krossade, men som det på fredagsmorgonen fortfarande inte fanns någon matchande anmälan för. Antalet anmälningar kommer sannolikt att öka. 

Natten mellan den 18 och 19 september stals en registreringsskylt samt en del annat smått från en lastbil som stog parkerad på Mätarvägen i Brunna.

Den 19 september utsattes en skolungdom för misshandel av ett flertal jämnåriga på en skola i Bro. Både skolan och målsägande polisanmälde händelsen. Ungdomen utsattes enligt anmälan för sparkar och slag.

Natten mellan den 19 och 20 september stals en vit renault Traffic, en liten skåpbil med firmalogga på sidan, från Fjärilsstigen i Finnsta. Enligt uppgifter på sociala medier hade den våg av bilinbrott / skadegörelse mot bilar som startat natten innan fortsatt även natten mellan den 19 och 20 september, men på fredagsmorgonen fanns bara en anmälan i sytemet. En målsägande på liljestigen i finnsta hade fått bilens bakruta krossad under natten.

Vid 18.45-tiden inträffar en misshandel i anslutning till fritidsgården i Bro. En målsägande född 2003 fick ett slag i huvudet av en jämnårig. 

På kvällen den 20 september utsattes målsägandes firmabil för ett inbrottsförsök när den stod parkerad på Gamla Landsvägen i Kungsängen. En ruta hade krossats men sannolikt bliv gärningsmannen/männen bortskrämda av att larmet utlöstes. Inbrottsförsöket upptäcktes klockan 20.50 på kvällen. Bilen parkerades 19.30.

Tre cyklar stals ur ett låst förråd på Råbystigen i Bro. Det framgick ej i anmälan hur gärningsmannen/männen tog sig in i förrådsutrymmet.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen