Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 12:02 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-05-25

Det har varit en lugn försommarhelg i Upplands-Bro. Sammanlagt inkom det 15 anmälningar till polisen, varav en handfull var bilrelaterade. För att jämföra kan nämnas att i Järfälla gjordes det 112 anmälningar under samma tidsperiod.

Den 17 april stals målsägandes cykel i Kungsängen. I helgen fick målsägande syn på sin cykel på Blocket och kontaktade säljaren - och polisen. Det visade sig mycket riktigt vara målsägandes cykel och då "säljaren" var en av polisen väl känd person blev denne skäligen misstänkt för häleri. Polisen tog cykeln i beslag av "säljaren".

På förmiddagen den 22 maj parkerade en målsägande sin personbil på en parkering på Skolvägen i Kungsängen. När målsägande en dryg timme senare kom ut till bilen hade den fått en parkeringsskada. Höger baklykta var trasig och stötdämparen bak och delar av höger bakdel var repad.

Någon gång mellan klockan 16 och 20 den 22 maj krossades en ruta på en skola i Brunna. En anmälan om skadegörelse upprättades.

Natten mot den 23 maj hade en målsägande boende på Mosaikvägen i Brunna inbrott i sin personbil. Någon hade krossat en ruta på förarsidan och brutit sönder instrumentpanelen. Bland annat stals ett par solglasögon och en GPS.

På eftermiddagen den 23 maj, mellan 14.30 och 15.30, inträffade en stöld på en golfklubb i Bro. Målsägande hade spelat klart och lämnade sin golfbag utanför klubbhuset medan en sen lunch avnjöts. När målsägande skulle åka hem en timme senare var golfbagen med de åtta klubborna borta.

En anmälan om ej anpassat avstånd till framförvarande fordon gjordes strax innan 16 den 23 maj. Målsägande körde på E18 i riktning mot Bro / Enköping. I höjd med Brunnaavfarten kom en bil snabbt ikapp bakifrån och låg enligt anmälan alldeles i baken för att komma förbi. Enligt målsägandes anmälan låg denne i vänsterfilen och touchade på bromsen vid ett par tillfällen för att den bakomvarande personen skulle släppa på gasen och öka avståndet i väntan på att få komma förbi. Den bakomvarande bilen körde då in i målsägandes bil. Parterna var inte överens om skeendet. Den anmälde ansåg att framförvarande bil var vållande till olyckan då denne hade gjort en hård inbromsning.

Vid 19.30 den 23 maj parkerade en målsägande sin vita moped utanför en fritidsgård i Brunna. När målsägande kom tillbaka till mopeden cirka 30 minuter senare hade någon sprayat den med blå sprayfärg på tanken och på sadeln. En anmälan om skadegörelse upprättades.

Någon gång mellan klockan 19 den 23 maj och klockan 18 den 24 maj utsattes en målsägandes bil för skadegörelse när den stod parkerad i närheten av Kungsängens station på Prästhagsvägen. Någon hade krossat bakrutan på bilen men inget verkar vara stulet. Därav gäller anmälan skadegörelse och inte inbrott.

Någon gång mellan den 22 och den 24 maj gjordes ett inbrott i en firmabil av skåpbilsmodell. Okända gärningsmän hade krossat rutan på "skåpet" och därur stulit diverse verktyg och maskiner.

Någon gång mellan den 24 och 25 maj utsattes målsägandes bil för ett stöldförsök. Bilen stod parkerad på Finnstastigen i Bro. Gärningsmannen / männen hade krossat vänster framruta och brutit bort plastkåpan under ratten. Kablarna var framdragna och en cd-växlare saknades enligt målsägandes anmälan.









Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen