Upplands-Brogalan 19
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 19 mars 2019 - klockan 01:20 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-10-15

Skadegörelse, stöld ur fordon och inbrott på ett företag är helgens "skörd" när det gäller polisanmälningar. Den annars rätt stillsamma oktoberhelgen fick dock en trist avslutning med en anlagd bilbrand som orsakade stor materiell skada. Sex fordon skadades i branden, varav flera totalförstördes.

Tidigt på morgonen den 8 oktober upptäcktes en skada på skärmtaket på en bensinmack i Kungsängen. Skadan tros ha orsakats av ett fordon och det hela är inrapporterat som en smitningsolycka då det inte finns någon förare som anmält att denne orsakat en trafikskada på platsen. Brottstiden är oklar då man inte med säkerhet vet när skadan inträffade, bara när den upptäcktes.

Någon gång den 9 oktober utsattes en entrédörr till en trappuppgång på Råbystigen för skadegörelse. Någon ska enligt anmälan ha sparkat sönder rutan i dörren.

Någon gång under natten mellan den 11 och 12 oktober stals registreringsskyltarna från målsägandes bil som stog parkerad på Kristallstigens boendeparkering i Lillsjöområdet, Kungsängen.

Vid 05.45-tiden den 13 oktober gjorde en eller flera okända gärningsmän inbrott på ett företag på Typsnittsvägen i Bro. Enligt anmälan har en eller flera personer tagit sig in på företagsområdet genom att klättra över ett stängsel. Det är dock oklart vad som stulits. 

Vid lunchtid den 13 oktober påträffades ett trafikdödat rådjur vid Håbo-Tibble kyrka. Då det inte finns någon anmälan om viltolycka som matchar fyndet anmäls det som en smitning.

Vid halvniotiden på kvällen den 13 oktober är utsätts en skola i Kungsängen för skadegörelse. Ytterglaset i två fönsterrutor har krossats genom stenkastning.

Någon gång mellan den 11 och 14 oktober har någon brutit upp luckan till ett förvaringsutrymme på en grävmaskin som stod parkerad vid en byggarbetsplats längs Ginnlögs väg i Bro. Ur utrymmet stals en GPS.

Någon gång mellan klockan 13.30 den 11 oktober och 20.30 den 14 oktober slangades cirka 200 liter diesel ur en grävmaskin som stod parkerad på Ängsuddsvägen i Bro. Dessutom stals annan utrustning från maskinen.

Klockan 02.00 den 15 oktober larmades Räddningstjänst och polis till Örnstigen i Råby, Bro, av en inringare som upptäckt en bilbrand. Enligt larmsamtalet brann det kraftigt i ett fordon. på bara några minuter spred sig dock elden till de intillparkerade fordonen. Sammanlagt skadaes sex fordon. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Någon gång mellan klockan 13.30 den 11 oktober och 06 den 15 oktober stals en GPS från en grävmaskin som stått parkerad nära korsningen Ginnlögs väg/Enköpingsvägen i Bro.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Tisdag 19/3
Årsmöte i Bro-Lossa Hembygdsförening
Torsdag 21/3
Våfflor i Församlingshemmet
Lördag 23/3
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 24/3
Nygräddade våfflor och hantverksmarknad
Brödförsäljning
MUSIKCAFÉ
Tisdag 26/3
Naturbilder från kommunen
Torsdag 28/3
Föredrag: "Historiska nedslag längs Enköpingsvägen" av Börje Sandén
Lördag 30/3
Röda Korset - Loppis / Second Hand
avståndsannons

UNICEF plugg

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

ICA i Bro höst 18

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Woodys Bra produkter april 17

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen