UBRO Panorama gif-fil
A3 toppbanner
Förstasidan Måndagen den 17 juni 2019 - klockan 00:01 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-10-19

Veckans polisrapport är lång. Längre än på länge. Den innehåller en hel del skadegörelse och stöld genom inbrott. Noterbart är att vinterdäck är hett byte. Se till att förvara däcken fastlåsta, så att det blir svårare för tjuven att plocka dem med sig.

Det som sticker ut i veckans rapport är att det mellan natten mot måndagen och sent på torsdagskvällen anlagts tre bilbränder på olika platser i Bro.

Någon gång under helgen den 12-15 oktober utsattes en skola i Kungsängen för skadegörelse. Ytterglaset i två fönsterrutor hade krossats.

Någon gång under helgen den 12-15 oktober stals två GPSmottagare från en grävmaskin som stod parkerad vid Örnäsvägen/Mätarvägen i Brunna industriområde.

Någon gång under natten mellan den 14 och 15 oktober utsattes en bil för skadegörelse på Bergvägen i Kungsängen. En ruta hade krossats och luckan till tanklocket hade brytskador.

Vid 11-tiden den 15 oktober klev två män in i en företagslokal på Håtunavägen i Bro och frågade om de kunde låna toaletten. Strax efter att männen lämnat platsen upptäckte en i personalen att en stor summa kontanter försvunnit ur plånboken som förvarats i personalutrymmet.

Vid ett-tiden, natten mot den 16 oktober, väcktes en närboende av ljudet av glaskross på Norrgårdsvägen i Gamla Bro. Det visade sig vara flera personer som slog sönder rutorna samt sticka hål i däcken på en bil som stog parkerad i närheten. 

Någon gång under natten mellan den 15 och klockan 05 den 16 oktober har någon eller några personer krossat rutorna och stuckit sönder däcken på målsägandes bil som stog parkerad på Fjärilsstigen i Finnsta.

Någon gång under natten mellan den 15 och 16 oktober har någon eller några personer gjort inbrott i ett lastbilssläp som stog parkerat på Klövtorpsvägen i Bro. Fyra pall med varor, sannolikt choklad, stals.

Någon gång under natten mellan den 15 och 16 oktober har någon eller några personer gjort inbrott i en garagelänga på Fajansstigen i Brunna. Det finns inga brytmärken eller andra skador på garageportarna men fyra vinterdäck med fälg har stulits.

Någon gång på morgonen den 16 oktober utsattes målsägandes bil för skadegörelse när den stog parkerad på Norrgårdsvägen i Gamla Bro. Enligt anmälan gick målsägande hemifrån vid 06.30 och när denne kom tillbaka klockan 07 var bilen sönderslagen. Flera rutor var krossade, vindrutetorkarna bortslitna med mera.

Någon gång mellan 11.30 och 12.30 den 16 oktober stals fyra däck på fälg ur en företagslokal på Mätarvägen i brunna. Personalen var ute för lunch och när de kom tillbaka var däcken borta.

På eftermiddagen den 16 oktober larmades Räddningstjänst till Kungsvägen i Kungsängen där en markbrand upptäckts. När brandmännen kom till platsen visade det sig brinna i gräset i ett skogsparti. Polisen hittade en ask tändstickor på platsen. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättades.

Klockan 23.10 den 16 oktober inträffade en viltolycka på Håtunavägen. Bil vs vildsvin.

Vid halvtolvtiden på kvällen den 16 oktober fick ett vittne syn på tre personer som befann sig inne på ett inhägnat byggområde på Furuhällsvägen i Kungsängen. Personerna lämnar platsen i bil. Det är oklart om de fick med sig något.

Någon gång mellan den 12 och 17 oktober utsattes en förskola i Bro för skadegörelse. Sex ytterglas i fönsterrutor hade åsamkats skada. En del var krossade andra spräckta.

Någon gång under natten mellan den 15 och 17 oktober har någon eller några personer gjort inbrott i en garagelänga på Polkettstigen i Brunna. Det finns inga brytmärken eller andra skador på garageportarna men fyra vinterdäck med fälg och en del annat har stulits.

Vid tvåtiden, natten mot den 18 oktober utsattes en liten butik på Östervägen i Kungsängen för inbrottsförsök. Flera gärningsmän sågs försöka bryta sig in genom skyltfönstret. ett vittne som ropade på håll skrämde iväg inbrottstjuvarna som lämnade platsen i en bil.

Strax efter 22 den 18 oktober upptäcktes en bilbrand på Assurs väg i Bro. En bil totalförstördes. Inte långt efter larmades Räddningstjänst till Jurstagårdsvägen, inte långt därifrån, till en andra bilbrand. En lastbil, som även den totalförstördes.

Den 18 oktober inträffade en viltolycka på Håtunavägen, vid korsningen Håtunavägen - Håbo-Tibblevägen. Bil vs rådjur.

Strax efter midnatt, natten mot den 19 oktober, utsattes en fastighet på Östervägen för skadegörelse. Stenar kastades mot fönstren varav ett krossades.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 6/7
Bakluckeloppis på Kvarnnibble Gård
Lördag 20/7
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 17/8
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

UBH Matmarknad och försommarfest i Bro C 19

Bro IK Midsommar 19

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Toppbanner UBRO

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen