Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 21 augusti 2019 - klockan 03:32 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-10-26

Flera bilinbrott drabbade bilägare i Tibble under natten mot torsdagen. Även en stöld av vinterdäck ur ett garage inträffade i samma område samma natt. Vinterdäcksstölder är alls inte ovanliga så här precis i inledningen av däckskiftestider och det är därför extra viktigt att förvara däcken på ett sådant sätt att det försvårar för eventuella tjuvar, till exempel genom att låsa fast däcken. Effektivast är det om man drar en kedja genom centrumhålet på alla fyra däcken och sedan låser fast dem vid ett fast föremål, men bara genom att låsa ihop däcken, alla fyra tillsammans, blir det mycket bökigare att stjäla dem. 

Det är även viktigt att hålla förråd och garage låsta.

Vid halvett-tiden, natten mot den 23 oktober, utlöstes inbrottslarmet i en företagslokal i Brunna industriområde. Det är dock oklart vad som stals.

På morgonen den 23 oktober genomförde militärpolisen en trafikkontroll på Tranbyggevägen, i anslutning till Livgardets stora markområde. En person blåste positivt på alkotestet varför polisen kontaktades. En polispatrull kom till platsen och tog över ärendet. Föraren som misstänktes för rattfylleri medtogs till Jakobsberg för vidare provtagning.

Vid 19-tiden den 23 oktober inträffade en viltolycka i Håbo-Tibble, vid korsningen Skråmstavägen - Tjustavägen. Bil vs rådjur. Viltvårdare kontaktades. 

Strax efter 18 den 23 oktober larmade en privatperson polisen till Kyrkvägen i Kungsängen, nära pendeltågsstationen, efter att ha sett hur en större grupp ungdomar gav sig på en ensam kille i 15-16-årsåldern. Gärningsmännen som också de var i den åldern slog och hotade sitt offer. När polisen kom till platsen och pratade med misshandelsoffret ville denne inte göra någon anmälan. Enligt polisrapporten ska han ha varit ok och med tanke på omständigheterna oskadd.

Vid kvart i åtta på morgonen den 24 oktober inträffade en viltolycka på Gällöfstavägen, vid Västra Ryds kyrka. Bil vs rådjur. Viltvårdare kontaktades.

Strax innan 11 på förmiddagen den 24 oktober inträffade en singelolycka på E18, strax efter Kungsängenpåfarten i riktning mot Stockholm, vid Ryssgraven. Föraren drabbades av någon form av sjukdomsfall och voltade, men hade änglavakt och klarade sig utan allvarliga skador. Det finns ingen misstanke om trafikbrott. 

Under natten mellan den 24 och 25 oktober utsattes flera målsägande i Tibble för inbrott i sina bilar. Det rör sig om både privata personbilar samt firmabilar som stått parkerade på Diamantstigen, Kristallstigen samt Björnbärsstigen. Dessutom anmäldes även ett garageinbrott på Odonstigen. Ur bilarna stals bland annat diverse verktyg och ur garaget var det vinterdäck som försvann.

Vid 15-tiden den 25 oktober blir en förbipasserande bilist vittne till en misshandel i vägkanten vid Enköpingsvägen - Norrgårdsvägen i Bro. Vittnet ser hur en yngling i lägre tonåren ligger på marken och hur en annan yngling, något år äldre, står och sparkar på denne. Vittnet tutar till med biltutan varpå gärningsmannen springer från platsen. Den misshandlade ungdomen vill inte anmäla det hela utan avviker från platsen.

Vid 21.40 den 25 oktober inträffar en viltolycka på länsväg 912, Håbo Häradsväg - Skogshuggarvägen, i Håbo Tibble. Bil vs rådjur. En närboende såg olyckan och kontaktade en skyddsjägare som avlivade det skadade rådjuret.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 24/8
Motorflygets Dag - Frölunda flygfält
Klädbytardag - S i B
Vernissage inför Konstrundan 2019
Söndag 25/8
Dans på Rösaring
Lördag 31/8
Konstrundan 2019
Söndag 1/9
Konstrundan 2019
Onsdag 4/9
Slöjdsalong
Onsdag 11/9
Prova på MINDFULLNESS
Torsdag 12/9
Föreläsning: Bli biodlare eller hjälp ett solitärbi
avståndsannons

Sparbanken öppettider aug 19

Röda Korset Medmänniska

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen