Upplands-Brogalan 19
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 19 mars 2019 - klockan 01:22 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-10-26

Flera bilinbrott drabbade bilägare i Tibble under natten mot torsdagen. Även en stöld av vinterdäck ur ett garage inträffade i samma område samma natt. Vinterdäcksstölder är alls inte ovanliga så här precis i inledningen av däckskiftestider och det är därför extra viktigt att förvara däcken på ett sådant sätt att det försvårar för eventuella tjuvar, till exempel genom att låsa fast däcken. Effektivast är det om man drar en kedja genom centrumhålet på alla fyra däcken och sedan låser fast dem vid ett fast föremål, men bara genom att låsa ihop däcken, alla fyra tillsammans, blir det mycket bökigare att stjäla dem. 

Det är även viktigt att hålla förråd och garage låsta.

Vid halvett-tiden, natten mot den 23 oktober, utlöstes inbrottslarmet i en företagslokal i Brunna industriområde. Det är dock oklart vad som stals.

På morgonen den 23 oktober genomförde militärpolisen en trafikkontroll på Tranbyggevägen, i anslutning till Livgardets stora markområde. En person blåste positivt på alkotestet varför polisen kontaktades. En polispatrull kom till platsen och tog över ärendet. Föraren som misstänktes för rattfylleri medtogs till Jakobsberg för vidare provtagning.

Vid 19-tiden den 23 oktober inträffade en viltolycka i Håbo-Tibble, vid korsningen Skråmstavägen - Tjustavägen. Bil vs rådjur. Viltvårdare kontaktades. 

Strax efter 18 den 23 oktober larmade en privatperson polisen till Kyrkvägen i Kungsängen, nära pendeltågsstationen, efter att ha sett hur en större grupp ungdomar gav sig på en ensam kille i 15-16-årsåldern. Gärningsmännen som också de var i den åldern slog och hotade sitt offer. När polisen kom till platsen och pratade med misshandelsoffret ville denne inte göra någon anmälan. Enligt polisrapporten ska han ha varit ok och med tanke på omständigheterna oskadd.

Vid kvart i åtta på morgonen den 24 oktober inträffade en viltolycka på Gällöfstavägen, vid Västra Ryds kyrka. Bil vs rådjur. Viltvårdare kontaktades.

Strax innan 11 på förmiddagen den 24 oktober inträffade en singelolycka på E18, strax efter Kungsängenpåfarten i riktning mot Stockholm, vid Ryssgraven. Föraren drabbades av någon form av sjukdomsfall och voltade, men hade änglavakt och klarade sig utan allvarliga skador. Det finns ingen misstanke om trafikbrott. 

Under natten mellan den 24 och 25 oktober utsattes flera målsägande i Tibble för inbrott i sina bilar. Det rör sig om både privata personbilar samt firmabilar som stått parkerade på Diamantstigen, Kristallstigen samt Björnbärsstigen. Dessutom anmäldes även ett garageinbrott på Odonstigen. Ur bilarna stals bland annat diverse verktyg och ur garaget var det vinterdäck som försvann.

Vid 15-tiden den 25 oktober blir en förbipasserande bilist vittne till en misshandel i vägkanten vid Enköpingsvägen - Norrgårdsvägen i Bro. Vittnet ser hur en yngling i lägre tonåren ligger på marken och hur en annan yngling, något år äldre, står och sparkar på denne. Vittnet tutar till med biltutan varpå gärningsmannen springer från platsen. Den misshandlade ungdomen vill inte anmäla det hela utan avviker från platsen.

Vid 21.40 den 25 oktober inträffar en viltolycka på länsväg 912, Håbo Häradsväg - Skogshuggarvägen, i Håbo Tibble. Bil vs rådjur. En närboende såg olyckan och kontaktade en skyddsjägare som avlivade det skadade rådjuret.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Tisdag 19/3
Årsmöte i Bro-Lossa Hembygdsförening
Torsdag 21/3
Våfflor i Församlingshemmet
Lördag 23/3
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 24/3
Nygräddade våfflor och hantverksmarknad
Brödförsäljning
MUSIKCAFÉ
Tisdag 26/3
Naturbilder från kommunen
Torsdag 28/3
Föredrag: "Historiska nedslag längs Enköpingsvägen" av Börje Sandén
Lördag 30/3
Röda Korset - Loppis / Second Hand
avståndsannons

UNICEF plugg

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

ICA i Bro höst 18

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Woodys Bra produkter april 17

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen