Thoresta Herrgård Panorama april 20
Gällöfsta Toppbanner grillkvällar april 20
Förstasidan Söndagen den 31 maj 2020 - klockan 19:32 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-11-02

En hel rad med viltolyckor finns med i veckans polisrapport. De flesta ordentligt anmälda, precis som man ska, men också ett par smitningar där man funnit trafikdödade djur som inte matchar någon av de anmälda viltolyckorna. Precis som det framgår i en i veckan publicerad artikel så är underlåtelse att rapportera en viltolycka likställt med smitning vilket är ett trafikbrott belagt med böter (länk till artikel).

Förutom viltolyckorna har det varit förhållandevis lugnt för att vara en skollovsvecka. Skadegörelse vid Lillsjöbadet och en stulen bil i Bro där en handfull flickor i yngre tonåren blev kvar i bilen medan föraren sprang till fots för att undkomma polisen är väl de mest skollovsrelaterade anmälningarna som inkommit.

Den 26 okotber upptäcktes ett inbrott i ett fritidshus med tillhörande mindre stuga på Sjöhagenvägen i Bro, nära Erikssund. Enligt anmälan har diverse elektronikvaror stulits ur den större stugan.

Någon gång mellan den 26 och den 29 oktober utsattes de två toaletterna vid Lillsjöbadet för skadegörelse. Någon eller några personer har vandaliserat bägge utrymmena genom att slita ner den inredning som satt uppmonterad på väggarna. Man har även försökt anlägga eld genom att tända eld på toapapper men elden hade tursamt nog självdött.

Mellan 03.15 och 03.33 den 29 oktober utlöstes två olika inbrottslarm vid Kungsängens station. Okända gärningsmän (som sannolikt finns på bild på den övervakningsfilm polisen beslagtagit) bröt sig in i stationsbyggnaden och sedan vidare in i spärrkuren. I anmälan finns inget gods rapporterat som stulet.

Klockan 16.42 den 29 oktober inträffade en viltolycka på Smidövägen i Bro. Personbil vs vildsvin. Enligt anmälan var det tre djur som plötsligt rusade upp framför bilen men två av dem var snabba nog att hinna undan. Viltvårdare tillkallades för att ta hand om det tredje. 

Klockan 21.30 den 29 oktober inträffar en viltolycka på Håbo-Häradsväg i Håbo-Tibble. Personbil vs vildsvin. När viltvårdaren söker efter det skadade djuret hittas även ett väldigt dött vildsvin, en galt som dödats i en tidigare viltolycka. Den skadade suggan tas om hand av viltvårdaren och en anmälan om smitning gällande galten upprättas då det inte finns någon matchande anmälan gjord om den viltolyckan.

Någon gång mellan klockan 13 och 23.30 den 29 oktober stals målsägandes bil från Brushanevägen vid Råby Gärde, Bro. Bilen är en Renault Megane. Dagen efter, den 30 oktober, möter en polispatrull samma Megane på rull genom Bro, på Enköpingsvägen. Man vänder och följer efter bilen och försöker få föraren att stanna. På Stenkakevägen, på andra sidan järnvägen, stannar bilen och föraren flyr springandes till fots. Kvar i bilen sitter fem tjejer i yngre tonåren, födda 2002-2004. Bilen omhändertogs och lämnades tillbaka till ägaren medan tjejerna blev hemkörda av polisen till sina vårdnadshavare. 

Vid sjutiden på morgonen den 30 oktober hittades ett trafikdödat rådjurskid på Enköpingsvägen vid Aspvik mellan Bro och Kungsängen. Ingen anmälan om viltolycka finns som matchar det döda djuret varför en anmälan om smitning görs.

Vid lunchtid den 30 oktober inträffade en trafikolycka vid Vickberga i Kungsängen mellan en lastbil och en personbil. Inget allvarligt, men polis tillkallades för att hjälpa till att reda ut "efterarbetet" mellan parterna. Ingen misstanke om brott.

Natten mot den 31 oktober utlöstes larmet på en byggarbetsplats vid Lillsjö Badväg i Kungsängen. Enligt anmälan har två av byggföretagets övervakningskameror monterats ner och stulits. I övrigt verkar inget taget.

Klockan 03.16 natten mot den 31 oktober utlöstes inbrottslarmet på en skola i Kungsängen. Gärningsmännen stal ett 40-tal läsplattor.

Strax innan klockan 17 den 31 oktober inträffade en viltolycka vid Tallbacken i håbo-Tibble. Personbil vs rådjur. Viltvårdare tillkallades. 


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 6/6
INSTÄLLT Nationaldagsfirande i Bro C
Lördag 13/6
Röda Korset Second Hand i Bro
Söndag 14/6
De vilda blommornas dag, Kalholmen vid Broängarna
avståndsannons

Sparbanken Finansiell rådgivare 2020

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal

Toppbanner UBRO
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen