Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 21 augusti 2019 - klockan 03:33 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-11-05

Allhelgonahelgen är nu passerad och summerad vad gäller inkomna polisanmälningar. Som det verkar har vi Upplands-Bro-bor sluppit ovälkommet besök under vad som statisktiskt är en överrepresenterad inbrottshelg. I övrigt kan dock rapporteras om ungdomsfestligheter vid Lillsjön där två minderåriga blåste positivt i alkotest och en omfattande stöld av mer än tre lastpallar med alkohol från ett lastbilssläp som stod parkerat i brunna industriområde.

Någon gång mellan klockan 19 på kvällen den första november och 01 natten mot den andra november skar någon eller några gärningsmän upp kapellet på ett lastbilssläp som stog parkerat på Garpebodavägen i Brunna industriområde i väntan på urlastning. Enligt anmälan stals tre och en halv lastpall med alkohol från släpet. Oklart vad för alkohol. Då det handlar om stora volymer och mycket vikt bör det varit synbar aktivitet på platsen och polisen är därför intresserad av att få information om stölden från eventuella vittnen.

Klockan 16.25 den 2 november inträffade en arbetsplatsolycka på en stor hästanläggning i Bro. En man föll av okänd anledning ner från ett fordon/släp och hamnade under en traktor. Mannen fördes i ambulanshelikopter till sjukhus för vård. Mannen ska enligt initiala uppgifter ej vara livshotande skadad. En utredning kring hur olyckan kunde ske kommer att genomföras.

Någon gång mellan midnatt och klockan 08 på morgonen den 3 november gjorde någon eller några personer inbrott i en handfull garage på Frölunda i Kungsängen. Enligt anmälan hade garagen söks igenom och bland annat stals diverse däck och ett släp. Släpet återfanns senare samma eftermiddag på Lantmäterivägen i Järfälla där det dumpats. 

Strax efter klockan 21 den 3 november ser ett observant vittne en bil parkeras på Furuhällsplan i Kungsängens centrum och hur två män som kliver ur bilen maskerar sig. Vittnet larmar polisen som snabbt är på plats och hittar männen en bit från bilen. Polisen kontrollerar männen samt bilen och hittar en del narkotika samt en kniv och ett vapenliknande plastföremål. En av männen uppvisar tecken på narkotikapåverkan så denne medtages för provtagning. Anmälningar om diverse förseelser upprättas. I rapporten finns ingen redogörelse för varför männen maskerade sig.

Under kvällen den 3 november har polisen en synlighetsinsats i Kungsängen då de blir uppmärksammade på att det är ett stort antal ungdomar befinner sig nere vid Lillsjön. Polisen åker ditåt vid 22.45-tiden och på Lillsjö badväg möter de en moped med två ungdomar varav den ena är 15 den andra yngre. Ingen av dem har förarbevis för moped och den ungdom som kör mopeden blåser positivt på polisens alkotest. Medan de pratar med dessa två kommer en mopedbil körande från Lillsjöhållet och även det ekipaget stoppas. Alkotestet är positivt även för den 15-åringen, men ett senare blodprov visar att alkoholnivån ligger under gränsen för rattfylla.

Klockan halv ett, natten mot den 4 november, var det en del liv och rörelse på Fjärilsstigen i Finnsta. Bland annat pågick en privat fest i området som lät en del. Målsägande hade gått ut för att röka då tre ynglingar, maskerade med typ skidluvor, kom fram. Tjafs uppstod och en av ynglingarna drog fram ett pistolliknande föremål och höll det mot målsägandes hals. Ynglingarna avvek från platsen och polis tillkallades. Då det var en del folk i rörelse finns goda förhoppningar om att få in bra vittnesuppgifter. Ring 114 14 om du sett eller hört något. En anmälan om olaga hot upprättades.

Vid 16.40-tiden den 4 november inträffade en viltolycka på länsväg 269 i höjd med Brukshundsklubben. Enligt anmälan var det en dovhjort som kördes på men viltvårdaren ändrade djurslaget till råbock efter att ha påträffat det döda djuret i diket.

Strax efter 17, samma dag, var det dags igen för en viltolycka inte långt därifrån. Den här gången var det ett rådjur som påkördes på Håbo Häradsväg.

Klockan 20.50 den 4 november utlöstes inbrottslarmet på en skola i Bro. Enligt anmälan tillgreps ett okänt antal läsplattor samt datorer.

Klockan 05.49 den 5 november inträffade en viltolycka på Tranbyggevägen vid Kyrkbytorp. Lastbil vs rådjur.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 24/8
Motorflygets Dag - Frölunda flygfält
Klädbytardag - S i B
Vernissage inför Konstrundan 2019
Söndag 25/8
Dans på Rösaring
Lördag 31/8
Konstrundan 2019
Söndag 1/9
Konstrundan 2019
Onsdag 4/9
Slöjdsalong
Onsdag 11/9
Prova på MINDFULLNESS
Torsdag 12/9
Föreläsning: Bli biodlare eller hjälp ett solitärbi
avståndsannons

Sparbanken öppettider aug 19

Röda Korset Medmänniska

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen