Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 21 september 2019 - klockan 03:25 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-11-09

Viltolyckorna fortsätter att dominera i antal bland inkomna polisanmälningar. Den här veckan finns också ett flertal garage- och förrådsinbrott inrapporterade. Tänk på att den här mörka perioden av året är en favorittid för tjuvar med olika intresseområden; bostäder, garage, bilar med mera. Det blir mörkt tidigt på dagen samtidigt som det inte finns någon snö att lämna spår efter sig i...

Var misstänksam, ana ugglor i mossen och säg gärna hej till dem du möter "hemma på din gata i sta'n". Den du hälsar på känner sig sedd vilket de allra flesta tycker är trevligt -och har man något fuffens i kikaren så vill man absolut inte få uppmärksamhet så ett hej kan räcka för att skrämma bort personen i fråga.

Vid 15.30-tiden den 2 november stal en man en borrmaskin på en butik i Bro. Stölden fanns med på övervakningsfilm.

Någon gång mellan den 2 och 4 november bröt sig någon in i två byggcontainrar som stod uppställda vid ett bygge på Pettersbergsvägen i Norrboda. För att ta sig in på byggplatsen hade gärningsmannen /männen först forcerat en vägbom. Diverse verktyg stals ur containrarna. Även personalboden hade haft påhälsning. Oklart dock om något stals därur.

På morgonen den 4 november, vid halv åtta-åtta-tiden, larmades polisen till Strandvägen i kungsängen där två personer sågs försöka såga sig in genom dörren till en elcentral. Männen avbröt sina försök och satte sig i sin bil för att lämna platsen men eftersom bilen inte startade var de kvar när polisen anlände. Männen identifierades och en anmälan skrevs.

Den 4 november upptäckte en målsägande boende på östervägen i kungsängen att denne haft påhälsning i sitt källarförråd. Brottstiden är lång - förrådet har inte tittats till sedan i början av sommaren - och godslistan är i nuläget inte komplett, men bland annat har slalomskidor stulits.

Klockan 16.41 den 4 november inträffade en viltolycka på länsväg 911 i Håbo-Tibble, ungefär vid Brukshundsklubben (nära korsningen till väg 269). Bil vs rådjur.

Klockan 17.08 den 4 november inträffade en viltolycka på Håbo Häradsväg. Bil vs rådjur.

Någon gång under natten mellan den 4 och 5 november gjorde okända gärningsmän inbrott i en byggbod/byggcontainer som stod uppställd på Högbytorpsvägen i Bro. Gärningsmannen / männen hade brutit upp låset och stulit diverse verktyg.

Vid åttatiden på kvällen den 5 november observeras ett trafikskadat rådjur vid Schottisvägen i Brunna. Polisen informeras och en rapport om smitning från viltolycka upprättas då det inte finns någon polisanmälan om viltolycka som matchar det skadade djuret. Man lyckas inte få fatt på rådjuret i mörkret utan det "försvinner". Dagen efter, den 6 november, blir en förskoleklass och deras pedagoger vittne till hur en lösspringande hund ger sig på djuret som på grund av sina trafikskador inte kan fly. Enligt våra lokala föreskrifter i Upplands-Bro ska hundar hållas kopplade på allmän plats, så även om det inte finns en koppel-lag är hundägarens ansvar stort, varför en anmälan upprättats om bristande uppsyn. 

Klockan 07.42 den 6 november inträffade en viltolycka vid korsningen Enköpingsvägen - jurstagårdsvägen i Bro. Bil vs dovhjort.

Vid 13-tiden den 6 november upptäcktes ett garageinbrott på Kyrkvägen i Kungsängen. Inbrottet jhar skett någon gång mellan 18-tiden den 5 november och tidpunkten för upptäckten. Bland annat stals uppsättningar med sommardäck på fälg.

Vid 13.15 den 6 november passerar en polispatrull en stillastående bil på Ekhammarvägen i kungsängen. Ut ur bilen flyr tre personer som springer från platsen. Bilen, som visar sig vara skriven på "en målvakt" beslagtas.

Den 6 november uppmärksammar personal i en butik i Bro hur en man plockar på sig en massa kött. Mannen börjar gå ut genom kassorna men vänder om och lägger ifrån sig köttet igen inne i butiken, men snatteri/stöldförsöket finns dokumenterat och köttförpackningarnas köldkedja brutits under mannens "hantering" vilket gör det förbrukat varför personalen griper mannen. Polis tillkallas och under tiden är mannen hotfull mot personalen. Mannen togs med av polisen för vidare utredning.

Vid 23.40-tiden den 6 november avbryter målsägande ett inbrott i sitt garage på Klaverstigen i Brunna. Två gärningsmän lämnar platsen i en silverfärgad Passat. Samma Passat har observerats vid flera platser i kommunen den senaste tiden, sannolikt "rekande" efter intressanta objekt.

Vid fyratiden på morgonen den 7 november inträffade en viltolycka på Enköpingsvägen i höjd med brandstationen i Bro. Bil vs rådjur.

Klockan 13.35 den 8 november inträffar en trafikolycka på länsväg 269 mellan E18 och Högbytorp, i riktning mot Håbo-Tibble. En lastbil och två personbilar var inblandade i olyckan. Tre personer, föraren i lastbilen samt föraren och en passagerare i den ena bilen skadades och fick föras till sjukhus i ambulans. Läget ska enligt uppgift till polisen vara stabilt för alla tre. En utredning om olyckan görs. I nuläget är lastbilschauffören misstänkt för vållande till kroppsskada.

Vid 18.15 den 8 november hörde målsägande ljud vid ytterdörren till sin lägenhet på Östervägen i Kungsängen. Samtidigt började dennes hund skälla som bara den. När målsägande öppnade dörren var det tomt i trapphuset, men på dörren fanns tydliga brytmärken. Hundens skall skrämde med stor sannolikhet bort inbrottstjuven.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Skördemarknad i Ladan Öråker
Söndag 22/9
Skördemarknad i Ladan Öråker
Djupdal på Rösaringsåsen- klassisk plats i forntidshistorien
Tisdag 24/9
Invigning av Upptäck konsten-appen
Tisdag 8/10
Gammaldags mat på Klint
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
Söndag 20/10
Medlemsmöte/Öppet hus Föreningen Villa Skogas Vänner
Söndag 27/10
Slöjd- och hantverksutställning på Klint
avståndsannons

U-B kommun sep 19 Tidig kväll m Kjos

Norrboda Gård sep 19

Kvinnojouren Anna sep 19

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen