Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Onsdagen den 24 april 2024 - klockan 04:44 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-11-13

Ännu en skola har haft inbrott och blivit av med ett flertal läsplattor, den här gången i Kungsängen. Det är olika skolor som drabbats varje gång men gemensamt är att det är läsplattorna som stjäls, trots att de förvaras i metallburar för att försvåra stöld.

Vid lunchtid den 9 november inträffade en trafikolycka på E18-avfarten i Brunna. En bil blev påkörd bakifrån. Mindre plåtskador uppstod. I anmälan fanns inga uppgifter om eventuella personskador.

Klockan 00.50 den 10 november larmades polisen till en restaurang i Kungsängens centrum där en dispyt uppstått mellan ett antal gäster. En anmälan om misshandel upprättades. Målsägande hade enligt anmälan slagits i ansiktet av ett par okända personer, dock utan några allvarliga skador.

Klockan 05.10 den 10 november väcktes målsägande och dennes familj av ljud utanför ytterdörren på familjens villa på Ginstvägen. Utanför stod två personer som försökte bryta sig in. När dessa två insåg att de var upptäckta avvek de snabbt från platsen. De lämnade efter sig tydliga brytmärken på ytterdörren.

Någon gång under natten mellan den 9 och 10 november gjorde okända gärningsmän inbrott i en byggbod/byggcontainer på Högbytorpsvägen i Bro. Diverse verktyg samt datorer stals.

Klockan 18.15 den 11 november inträffade en viltolycka på Länsväg 912 vid Håbo-Häradsväg. Bil vs vildsvin.

Vid 22.20-tiden den 11 november gjorde okända gärningsmän inbrott i en skola i Kungsängen varifrån de plockade med sig ett antal läsplattor i någon form av förvaringsbur/skåp. En stund senare sågs två personer, sannolikt gärningsmännen, bärandes på något otympligt i närheten av Kungsängens kyrka. Först vid 23.30-tiden kontaktade vaktbolaget polisen och anmälde inbrottet. Dagen efter hittade en privatperson vad denne misstänkte var en tjuvgömma vid Husbyvägen i Bro, i området bakom ridskolan, och kontaktade polisen. Den polispatrull som åkte dit kunde konstatera att det var en förvaringsdetalj som hörde till de stulna läsplattorna från skolinbrottet kvällen innan. 



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen