Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 16 april 2024 - klockan 15:42 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-05-28

Det har varit en relativt lugn vecka polisiärt sett i Upplands-Bro. Ett butiksinbrott toppar anmälningshögen. I övrigt handlar det om en del skadegörelse genom klotter, cykelstölder och däckstölder. Sammanlagt har det inkommit 18 anmälningar sedan i måndags, varav två från Bro.

En målsägande boende på Tallrisvägen i Kungsängen har anmält att denne utsatts för ett bedrägeri. Någon har köpt SMS-biljetter med hjälp av målsägandes konto mellan den 14 och 17 maj. Bedrägeriet uppdagades när fakturan kom.

Natten mellan den 24 och 25 maj inträffade en däckstöld i Brunna. En målsägande som parkerat sin bil på Polkettstigens boendeparkering blev av med alla fyra däcken, 17 tumsdäck på aluminiumfälgar. Gärningsmannen / männen hade lämnat kvar en domkraft vid bilen.

Natten mellan den 24 och 25 maj inträffade ett försök till stöld från en bil i Tibble. Målsägande hade parkerat sin bil på Rönnbärsvägen och när denne kom ut till bilen på morgonen låg alla däcksbultar på marken. Under natten hade någon skruvat loss bultarna men av okänd anledning hade stöldförsöket avbrutits / misslyckats. Enligt anmälan verkade ingenting vara stulet.

Mellan 8.10 och 8.30 den 25 maj åsamkade en okänd gärningsman målsägandes bil en parkeringsskada. Bilen stod parkerad vid Vårdcentralen i Kungsängen. När målsägande kom ut till bilen hade den bucklor och färgavskrap efter att någon kört/backat in i bilen utan att sedan ge sig till känna. En anmälan om smitning upprättades.

Någon gång mellan 07.30 och 17 den 25 maj stals målsägandes cykel vid Bro station. Cykeln, en svart herrcykel av märket PEAK, stod låst i cykelstället vid Assurs väg, Bro.

Vid 19.30-tiden den 25 maj befann sig målsägande i en butik i Kungsängen när denne utsattes för oprovocerad misshandel. Målsägande bad en annan kund att flytta lite på sig så att det gick att gå förbi och den personen utdelade då två knytnävsslag mot målsägandes ansikte så att smärta uppstod. Vittnen finns till händelsen.

Vid halvtretiden natten mot den 26 maj larmades väktare och polis till en matbutik i Kungsängen. På plats kunde man konstatera att någon gjort inbrott i butiken genom att bryta upp jalusin som nattetid täcker entrédörren. Tjuvarna stal tobaksvaror till ett okänt värde. Se separat artikel.

Natten mellan den 25 och 26 maj utsattes en pumpstation i Nygård, Bro, för skadegörelse genom klotter. Någon eller några gärningsmän hade klottrat diverse tags på byggnaden.

Natten mellan den 25 och 26 maj utsattes en skola i Kungsängen för skadegörelse genom klotter. Någon eller några gärningsmän hade klottrat diverse tags på skolbyggnaden.

Den 26 maj anmälde en målsägande boende i Kungsängen att denne utsatts för ett eller flera bedrägeriförsök. Någon har försökt att beställa varor på ett flertal sighter med hjälp av målsägandes personuppgifter. Bedrägeriförsöket uppdagades då målsägande fick hem papper från kreditupplysningsföretag.

Natten mellan den 26 och 27 maj utsattes en skola i Brunna för inbrottsförsök i förrådsbyggnader. Låsen på två fristående förrådsbyggnader var sönderslagna. Enligt anmälan ska inget ha stulits.

Natten mellan den 27 och 28 maj stals en cykel från ett cykelställ på Hallonvägen i Tibble. Cykeln, en svart sjuväxlad cykel av märket Svan, stod låst utanför målsägandes bostad.

Natten mellan den 27 och 28 maj hade en målsägande boende på Enköpingsvägen i Kungsängen inbrott i sin bil. Gärningsmannen / männen hade krossat en ruta och stulit en GPS och stereo.





Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen