UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 29 september 2020 - klockan 18:21 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-12-04

Den senaste tiden har antalet bostadsinbrott och försök till bostadsinbrott ökat i Upplands-Bro, så pass mycket att polisen nu vill påminna om vikten av att se om sin bostad och dess sårbarhet. Belysning, växtlighet, status på dörrar och fönster, lås och larm är alla faktorer som kan göra ditt hus mer eller mindre attraktivt i inbrottstjuvens ögon.

-Den här tiden på året, veckorna innan jul, är statistiskt sett högaktiva för inbrottstjuvarna. Det är mörkt stor del av dagen vilket gör att det syns tydligt om man är hemma eller inte, något som självklart spelar in för gärningsmännen, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

Förutom att se på sin bostad med en inbrottstjuvs "glasögon" är det alltid bra att vara hälsosamt misstänksam. Hälsa på dem som rör sig i ditt bostadsområde, kolla en extra gång vem det är som är ute på grannens baksida och hjälp varandra med att tömma brevlådor, sopa bort eventuell snö som mot förmodan fallit medan grannen är bortrest och så vidare. Antalet anmälningar gällande inbrott i bostad samt inbrottsförsök i bostad månad för månad talar tyvärr sitt tydliga språk: september: 2 anmälningar, oktober: 6 anmälningar, november:12 anmälningar och första helgen i december: 3 anmälningar.

Någon gång mellan 28-30 november utsattes en familj på Porfyrstigen i Lillsjöområdet för inbrott i sitt radhus. Gärningsmannen / männen hade brutit upp ett fönster för att ta sig in i bostaden.

Klockan 23.20 den 30 november utlöstes inbrottslarmet i en matbutik på Pettersbergsvägen i Norrboda, Kungsängen. Gärningsmännen hade tagit sig in genom att krossa ett fönster på fastighetens baksida. Tobak uppges vara stulet.

Klockan 02.27 den 1 december befann sig en polispatrull på Klövtorpsvägen i Skällsta industriområde, Bro när de får se en bil passera i hög fart på Håtunavägen. Polispatrullen hakar på fortköraren som kör upp på E18 mot Stockholm. Poliserna försökte få stopp på ekipaget vid Brunna men föraren i den andra bilen vägrade att stanna utan körde vidare i mycket hög hastighet. Vid några tillfällen visade hastighetsmätaren ungefär 200km/h varför poliserna avbröt förföljandet och istället anropade kollegor om assistans från andra hållet. Vid Visbyringen i Rinkeby tog vansinnesfärden slut då föraren tappade kontroll över fordonet. Mannen, född 1990, fortsatte då springandes till fots men kunde strax därefter gripas av polisen. Föraren misstänks för grovt rattfylleri, grov olovlig körning, narkotikabrott, att ej ha stannat på polismans anmodan samt för smitning från trafikolycksplats eftersom han längs vägen kört in i en annan bil utan att stanna.

Klockan 07.35 den 1 december väcktes målsägande boende på Kämstavägen i Håbo-Tibble av ljud på övervåningen. Där befann sig tre, för målsägande, okända män som snabbt flydde ut genom ett fönster. Det är okänt hur inbrottstjuvarna tog sig in i huset samt i vilken riktning de försvann fråb brottsplatsen.

Klockan 00.35 den 2 december utlöstes inbrottslarmet i samma butik på Pettersbergsvägen som utsattes för ett inbrott sent på kvällen den 30 november. Tjuvarna tog sig in genom det provisoriskt lagade fönstret som användes som väg in i butiken vid det tillfället.

Någon gång mellan den 1 och 2 december hade målsägande boende på Murarvägen i Gamla Bro inbrott i sin villa. Gärningsmannen/ männen hade brutit upp ett fönster och sökt igenom bostaden. Det är oklart vad som stals.

Den 2 december, mitt på dagen, inträffade en viltolycka vid Kyrkbytorp / Tranbyggevägen i Håbo-Tibble. Bil vs rådjur.

Klockan 08.15 den 3 december inträffade en viltolycka på Granhammarsvägen i höjd med Marknadsstigens busshållsplats i Brunna. Bil vs rådjur. Föraren markerade olycksplatsen och viltvårdare tillkallades.

Klockan 15.20 den 3 december utlöstes inbrottslarmet i en villa på Banjovägen i Brunna Gärningsmannen/ männen hade brutit upp ett fönster och sökt igenom bostaden. Det är oklart vad som stals.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

U-BHus Bro C sep 20

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen