Woody feb 19 monterat
A3 toppbanner
Förstasidan Torsdagen den 27 juni 2019 - klockan 05:59 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-12-18

Två av helgens inkomna polisanmälningar sticker ut lite mer än de andra: dels greps en man med utländskt medborgarskap inne på militärt område och dels utsattes en person för ett försök till rån. Annars handlar det mest om mindre förseelser såsom skadegörelse, inbrott i en byggbod samt försök till inbrott i en sporthall.

-Så här i jultid, och kanske särskilt nu när julstressen börjar nå höga höjder, vill vi uppmana till försiktighet och vaksamhet när man är ute i julträngseln. Ficktjuvar är alltid allerta så här års så tänk på hur du förvarar bilnyckel, mobil och plånbok! Det kan också vara på sin plats att varna för julklappstjuvar som använder sig av störningsutrustning för att slå ut bilars låsanordningar och sedan plockar åt sig det som finns i intet ont anande julklappsshoppare. Vi ser samma fenomen i år som vi sett tidigare år och där är Barkarby handelsområde utsatt. Lås bilen medan du står kvar bredvid och känn gärna på handtaget så att bilen verkligen är låst! säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

Klockan 05.10 den 14 december utlöstes inbrottslarmet i Sporthallen i Kungsängen. Gärningsmannen / männen försökte bryta upp entrédörren vilket satte igång larmet varpå de lämnade platsen utan att fullborda inbrottet. En anmälan om inbrottsförsök upprättades.

Klockan 01.15 den 15 december larmas polis, ambulans och Räddningstjänst till Ginlögs väg i Bro där en trafikolycka inträffat vid rondellen. En ensam bilist, som troligtvis somnat vid ratten, körde i full fart ner i diket och krockade bland annat med en stolpe. Föraren ådrog sig lättare skador och kördes till sjukhus för vård. Polisen gör en utredning om vårdslöshet i trafik.

Någon gång under natten mot den 15 december, vid 04-05-tiden, gjorde okända gärningsmän inbrott i en byggbod/container på Mätarvägen i Brunna industriområde. En domkraft användes för att bända upp låsanordningen. Polisen har kunnat säkra en del teknisk bevisning från övervakningskameror på byggplatsen.

Klockan 22.15 den 15 december larmas polisen till en skola i södra Brunna på grund av skadegörelse. Någon har krossat ett fönster.

Vid 11.30 den 16 december grips en utländsk medborgare från öststat av militär skyddsvakt inne på militärt område. En anmälan om brott mot tillträdelseskyddet upprättas.

Klockan 18.07 den 16 december inträffade en viltolycka i korsningen Symmetrivägen - Massavägen i brunna industriområde. Bil vs rådjur.

Klockan 22.50 den 16 december utsätts busshållsplatsen vid Musikvägen i södra Brunna för skadegörelse. 

Vid 17-tiden den 17 december uppstår rökutveckling i köket i en lägenhet på Fasanstigen i Bro. Ingen person kommer till skada och röken vädras ut.

Klockan 17.15 den 17 december larmas polis till Finnstastigen i Bro där en målsägande utsatts för rånförsök av tre okända män. Gärningsmännen har enligt anmälan försökt tilltvinga sig målsägandes mobiltelefon genom att använda våld, men misslyckats. En anmälan om rånförsök är upprättad.

En bilist som kör längs väg 269 från Bro mot Håbo-Tibble anmäler en smitning. I höjd med Högbytorp har en bil i mötande körfält plötsligt vinglat in i målsägandes körfält och kommer så nära att sidobackspegeln slås av. Målsägande stannar men den andra bilisten fortsätter därifrån.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Tisdag 2/7
Sommarkafé på Hembygdsgården i Kungsängen
Lördag 6/7
Bakluckeloppis på Kvarnnibble Gård
Tisdag 9/7
Sommarkafé på Hembygdsgården i Kungsängen
Tisdag 16/7
Sommarkafé på Hembygdsgården i Kungsängen
Lördag 20/7
Bakluckeloppis i Bro
Tisdag 23/7
Sommarkafé på Hembygdsgården i Kungsängen
Tisdag 30/7
Sommarkafé på Hembygdsgården i Kungsängen
Lördag 17/8
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

Tornet juni 19

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Toppbanner UBRO

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen