Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Onsdagen den 24 april 2024 - klockan 15:43 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-12-21

En relativt lugn vecka i Upplands-Bro går nu in mot julhelg och julfirande. Många åker bort, kanske bara över dagen eller för några dagar - oavsett vilket så lämnar det fritt fram för eventuella inbrottstjuvar. Se därför om din bostad lite extra och se till att ha pratat med grannarna. Hjälp varandra att hålla koll!

-I veckan har det varit ett antal bostadsinbrott i Järfälla, medan Upplands-Broborna klarat sig, men vi misstänker starkt att inbrottstjuvarna rör sig västerut och att det mycket väl kan vara Kungsängen och Bro som drabbas härnäst. Julhelgen är ju tyvärr inte förskonad från deras härjningar, snarare tvärtom. Ett av de bästa inbrottsskydden man kan ha näst efter en allert vakthund är uppmärksamma grannar så vi vill verkligen uppmana alla att prata med varandra och hjälpa varandra med vakande ögon. Kanske ta några tag med snöskyffeln eller sopkvasten då och då så att grannhuset inte ser alldeles övergivet ut. Ska man vara borta mer än bara över dagen är det bra om någon tar hand om posten eftersom post innanför dörren eller i en full brevlåda är en övertydlig signal att bostaden står tom för tillfället, säger Albin Näverberg vid Polisen i järfälla och Upplands-Bro.

21.13 den 18 december larmades polisen till Kungsängens station där en person uppgav att denne blivit träffad av en buss som sedan körde iväg. Målsägande hade ont i handen men var inte skadad och avböjde vård. Polisen utreder händelsen och om bussföraren gjort sig skyldig till smitning eftersom denne körde iväg på sin rutt i stället för att stanna kvar efter incidenten

Klockan halv nio på morgonen den 19 december inträffade en trafikolycka på E18 vid Brunnaavfarten, i riktning mot Enköping mellan en personbil och en lastbil. Lastbilen gick igenom staketet i mittfilen och man fick spärra av vägen. Det finns ingen misstanke om brott. 

Vid halvfyratiden på morgonen den 20 december kom en polisbil till parkeringen vid Kungsängens IP för att kontrollera en bil det satt flera personer i. Polisen såg då hur en av personerna kastade ut något genom ett av bilfönstren som hamnade under bilen. Vid kontroll visade det sig vara en mindra förpackning med narkotika. När man letade igenom bilen hittade man även en mindre mängd narkotika. Anmälningar om innehav och brukande upprättades.

Strax innan halv fyra på eftermiddagen den 20 december inträffade en viltolycka på länsväg 269 i höjd med Tjustavägen. Bil vs rådjur.

Vid 20-tiden den 20 december larmades polisen till en lägenhet i Råbyområdet på grund av bråk och tjafs. När polisen kom dit blev en av de närvarande personerna hotfull även mot dem och personen försökte slå till en av poliserna. Anmälningar om hot mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman upprättades mot den aggressiva personen. Det blev även en anmälan om olaga hot upprättad mot samma person från en av de övriga som befann sig i lägenheten.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen