UBRO Panorama gif-fil
A3 toppbanner
Förstasidan Söndagen den 16 juni 2019 - klockan 22:34 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2019-01-08

Jul- och nyårshelgerna är avklarade och vad det verkar har vi Upplands-Bro-bor klarat oss förhållandevis bra från bostadsinbrott. Från den 22 december till och med den 7 januari finns anmälningar om två inbrottsförsök i lägenheter samt två fullbordade inbrott, ett i villa och ett i lägenhet. Definitivt fyra anmälningar fler än önskvärt, men ändå bättre än befarat då jultid knappast innebär julfrid för inbrottstjuvarna.

Årets första polisrapport innehåller ett antal inbrott (ej i bostäder), en misshandel, ett par viltolyckor, upphittat stöldgods med mera.

Någon gång under natten mellan den 3 och 4 januari bröt sig någon/ några in i kontorslokaler på Fjärilsstigen i Finnsta, Bro, och stal bland annat mobiltelefoner samt kontanter.

Den 4 januari inträffade en viltolycka i höjd med Västra Ryds kyrka i Västra Ryd, Kungsängen. Bil vs rådjur.

På kvällen den 4 januari inträffade en fyrhjulingsolycka vid Karltomtavägen i Håbo-Tibble. Föraren ådrog sig lättare skador och fick uppsöka sjukhus. Enligt anmälan var föraren påverkad när olyckan inträffade.

Vid 22-tiden den 4 januari såg ett vittne hur två ficklampsförsedda manspersoner smög omkring i nära anslutning till bostäder på Enköpingsvägen i Kungsängen. När männen försvann gick vittnet ut för att se vad de pysslat med och stötte då på en "slängd" resväska med diverse elektroniskt stöldgods i. Bland annat en dator märkt av ägaren.

Vid 21-tiden den 5 januari upptäcktes två containerinbrott på Hasselbacksvägen, vid betongbacken, i Bro. Inbrottet ska enligt anmälan ha skett någon gång mellan midnatt och 21-tiden den 5 januari. Två containrar/byggbodar var uppbrutna. Det är oklart vad som stals.

Den 6 januari, klockan 06.45, inträffade en viltolycka i höjd med Håtuna kyrka i Håtuna. Bil vs rådjur.

Klockan 20.30 den 6 januari upptäcktes en bilbrand på Finnstastigen i Bro. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Klockan 12.19 den 7 januari så ett vittne hur en normalbyggd man, mörkklädd, klippte upp ett lås på en cykel som stod parkerad på Drivhusslingan på Rosenängarna i Bro. En anmälan om cykelstöld upprättades.

Vid 15-tiden den 7 januari parkerade en målsägande sin bil i garaget vid Finnstabergsvägen i Bro. När målsägande böjde sig för att låsa fick han ett slag i huvudet med ett trubbigt föremål. Gärningspersonen drog sedan en kniv och försökte hugga mot målsägande som klarade sig undan med blotta förskräckelsen. Målsägande jagade efter gärningsmannen men fick ej fatt på honom. Det framgår ej i anmälan åt vilket håll gärningsmannen sprang. Anmälningar om misshandel och försök till grov misshandel upprättades. Målsägande ska enligt anmälan ej ha åsamkats någon skada från kniven.

Någon gång mellan klockan 18 den 7 januari och morgonen den 8 januari hade en affärslokal vid Kungsängens centrum ovälkommet besök. Gärningsmannen tog sig in i lokalen genom att krossa skyltfönstret med en gatsten. Enligt anmälan stals kontanter samt en dator.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 16/6
De vilda blommornas dag, Granhammarsparken
Lördag 6/7
Bakluckeloppis på Kvarnnibble Gård
Lördag 20/7
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 17/8
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

UBH Matmarknad och försommarfest i Bro C 19

Bro IK Midsommar 19

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Toppbanner UBRO

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen