Gällöfsta panorama jul 2020
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 2 december 2020 - klockan 09:57 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2019-02-15

I den här veckans polisrapport får vi lära oss att om man hittar något som kan betinga ett värde och behåller det så räknas det i rättslig mening som en fyndförseelse. Inte stöld, men en fyndförseelse. Rätt väg att gå är att lämna in det på till exempel polisens hittegods och sedan möjligen, om inte den rättmätige ägaren gör anspråk på godset, få tillbaka det upphittade.

Vid 21-tiden den 11 februari larmades polisen till Fjärilsstigen i Finnsta efter att flera personer hört av sig till larmcentralen om höga smällar. Polisen sökte ett tag i området utan att hitta något misstänkt. En bil stoppades och i den bilen satt fyra personer varav en hade vad som visade sig en skottskada i ena foten. Föraren av bilen misstänks för rattfylleri och saknade körkort varför det förutom en anmälan om grov misshandel (skottskadan) upprättades anmälningar om misstänkt rattfylleri samt grov olovlig körning. I samband med det utredningsarbete som gjordes under kvällen gjorde polisen husrannsakan på en eller flera adresser och då hittade man misstänkt stöldgods vilket även resulterade i en anmälan om misstänkt häleri.

Strax innan 13 den 12 februari stoppade polisen ett fordon på Ullevivägen i Bro. Fordonet var avställt och dess förare saknade körkort. Anmälningar om olovlig körning samt brukande av avställt fordon upprättades.

Klockan 15.40 den 12 februari larmades polis till Kungsängens station där en bussförare blivit misshandlad av en passagerare. Enligt anmälan hade gärningsmannen klivit ombord på bussen och gått och satt sig utan att visa giltig färdbiljett. Då föraren påtalade detta blev mannen, som uppges vara 20-25 år gammal, aggressiv och hotfull. Mannen utdelade ett antal slag mot busschaufförens ansikte och huvud. Anmälningar om hot och våld mot tjänsteman upprättades. Föraren ska ej ha blivit allvarligt skadad men hade ont i käkar och huvud samt nacken.

Den 12 februari tog en målsägande ut kontanter vid Bankomaten i Kungsängens centrum, gamla Nordea. Först 45 minuter senare kom målsägande på att kontanterna blivit kvarglömda i bankomaten och skyndade sig tillbaka. Pengarna var så klart borta. Då ingen lämnat in de kvarglömda sedlarna på polisens hittegods anmäls det hela som en fyndförseelse. Alltså inte stöld, men en förseelse då man förväntas försöka återbörda en tappad/bortglömd sak/summa till sin rättmätiga ägare och inte behålla den själv.

Vid 22-tiden den 12 februari inträffade en viltolycka på Tranbyggevägen i Kungsängen. Bil vs rådjur.

Någon gång mellan klockan 16 den 13 februari och klockan 06 den 14 februari utsattes en lastbil för dieselstöld. Lastbilen stod parkerad på granhammarsvägen i Kungsängen och enligt anmälan hade dieseltjuven/tjuvarna borrat ett hål i tanken. Målsägande uppskattar stölden till 50-talet liter diesel.

Strax efter 20 den 14 februari stoppades en bilist på Esplanaden i Sundbyberg. Bilen denne färdades i anmäldes stulen i Kungsängen den 11 februari (SAABen stals på Näckudden) varför den beslagtogs och återbördades till sin rättmätige ägare. Föraren misstänks även för narkotikabrott, både innehav och narkotikapåverkan, samt rattfylleri.

Strax efter klockan 02 den 15 februari stoppades en bilist vid Kungsvägen / Skyttens väg i Kungsängen. Föraren misstänks för rattfylleri. Då förarens körkort visade sig vara återkallat sedan en tid gjordes även en anmälning om grov olovlig körning. Föraren medtogs för vidare provtagning.
Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Bageri Mazarin jul 20 sb3

Uniquebyus nov 20

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

Världens Barn 20 sb3

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen