UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 21 juli 2019 - klockan 08:27 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2019-02-18

Ännu en, ur polisiär synvinkel, lugn helg har avlöpt i Upplands-Bro. De anmälningar som inkommit är alla bilrelaterade.

-Ja, i Upplands-Bro har det varit lugnt, till skillnad från i Järfälla där det varit mer att göra. Ett tecken så gott som något på att det är lugnare i Upplands-Bro är att det på senare tid varit rätt många anmälningar om rattfylleri och olovlig körning, en typ av brott som vi har möjlighet att lägga mer fokus på när annan brottslighet är lägre, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro och passar på att skicka en hälsning till oss Upplands-Bro-bor:

-Nu stundar ju sportlovet och det är tyvärr inte alls ovanligt att vi ser en ökning i antalet anmälningar av stölder och inbrott då. Generellt kan man väl som vanligt påminna om att det är en god idé att prata med sina grannar om att man är borta och att be någon eller några att ta hand om post, skottning och dylikt. Mer specifikt vill jag ge ett tips från oss poliser: packa inte skidboxen förrän strax innan ni ska åka! Det är jättetråkigt att komma ut till bilen och upptäcka att skidutrustning och eventuell annan packning som fixades i förväg, kvällen innan avfärd, är borta! 

Två andra tips inför skidresan är att alltid se till att låsa skidboxen samt att DNA-märka sin skidutrustning.

Tidigt på morgonen den 15 februari upptäckte en lastbilschaufför att denne haft påhälsning i sin lastbil som stått parkerad vid Energivägen i Brunna industriområde över natten. Dörrarna till lastutrymmet var uppbrutna och en större mängd kläder uppges ha stulits.

Vid lunchtid den 15 februari upptäckte en målsägande att denne haft påhälsning i sin bil som stod parkerad på Västra Rydsvägen i Kungsängen över natten. Bakrutan var krossad och reservdäcket var stulet.

Klockan 16.45 den 15 februari stoppades en personbil på Enköpingsvägen i Bro. Bilen var försedd med körförbud och föraren saknade giltigt körkort.

Klockan 20.10 den 15 december stoppades en personbil på Råbyvägen i Bro. Då föraren visade tydliga tecken på drogpåverkan medtogs denne för provtagning. Anmälningar om narkotikabrott samt drograttfylleri upprättades.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 21/7
ÖPPEN TRÄDGÅRD
ÖPPEN TRÄDGÅRD
Tisdag 23/7
Sommarkafé på Hembygdsgården i Kungsängen
Tisdag 30/7
Sommarkafé på Hembygdsgården i Kungsängen
Lördag 17/8
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen