Thoresta Herrgård Panorama april 20
Gällöfsta Toppbanner grillkvällar april 20
Förstasidan Tisdagen den 26 maj 2020 - klockan 18:56 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2019-02-22

En polisrapport i UBRO innehåller vanligtvis vardagsbrottslighet och polisrelaterade händelser som inte nödvändigtvis inbegriper ett brott, så som till exempel bilinbrott, stulna cyklar, krogbråk, viltolyckor och annat av liknande magnitud. Någon gång ibland rapporteras det också om större händelser såsom grova rån, grov misshandel, allvarliga trafikolyckor eller dylikt. Mycket, mycket sällan finns allvarligare händelser än så med.

Det här blir tyvärr en sådan polisrapport. Två unga människor, killar i 20-årsåldern, miste natten mot torsdagen sina liv i Bro. En förundersökning om mord är inledd och kommer förhoppningsvis att kunna ge familj och närstående svar på frågan om vad som hände. I nuläget finns inte mycket information att delge, polisutredningen är inne i det känsliga inledningsstadiet där vittnen ska hittas och höras och man är därför mycket sparsam med vilken information man delar med sig av. Detta för att inte påverka utredningen. Här i UBRO kommer endast sådan information som är bekräftad av polisen att delges. Information som ligger i allmänhetens intresse att veta.

Vid 20.30-tiden den 18 februari larmades polisen till området Hovslagaren i Kungsängen där en yngling just blivit rånad. Ynglingen / målsägande hade stämt träff där med en person men det var inte bara den personen som dök upp vid träffpunkten utan en hel grupp, kanske så många som 7-8 stycken. Målsägande mottog en del sparkar och slag och hotades med vad denne uppfattade som ett pistolliknande föremål. Enligt anmälan ska målsägande endast fått lindriga skador. Se separat artikel.

Vid 21-tiden den 19 februari inträffade en viltolycka i korsningen Enköpingsvägen / Jurstagårdsvägen i Bro. Bil vs rådjur. Den senaste tiden har ett stort antal viltolyckor inträffat just i det området varför en varning är på sin plats. Sannolikt har det myckna byggandet och skogsarbetet i närområdet ändrat rådjurens vandringsvägar. Var vaksam!

Någon gång under kvällen/natten den 19-20 februari stals cirka 300 liter diesel ur ett arbetsfordon. Fordonet stod parkerat på företagsområdet på Rysstorpsvägen i Bro.

Vid halvett-tiden natten mot den 21 februari larmades polis till Bro, Råbyområdet, efter att flera inringare hört flera skott avlossas. Efter en kort stunds sökande anträffade polisen en skottskadad, mycket svårt skadad ung man. Livräddande insatser påbörjades. Under tiden sökte man med hundpatrull och anträffade då ytterligare en ung man skjuten till döds cirka 200 meter från den första brottsplatsen. Den skadade mannen dog på platsen. Offren var kända av polisen sedan tidigare. Se separat artikel. Har du information att ge om händelsen? Polisen är mycket intresserad av att få in vittnesuppgifter och iakttagelser som gjordes i området kring brottsplatsen under aktuell tidpunkt. Tänk på att för dig obetydliga iakttagelser tillsammans med andra tips kan vara viktiga pusselbitar för utredarna. Tips tas tacksamt emot på 114 14. Under helgen kommer Polisen att finnas på plats i Bro C och du kan även prata med den personal som är där.

Klockan 10.50 den 21 februari avbröt målsägande ett inbrottsförsök på Kalkstigen i Lillsjöområdet. Målsägande som befann sig på övervåningen i bostaden hörde ljud från baksidan och gick ner för att kontrollera. Utanför altandörren stod en mörkklädd och maskerad man som med hjälp av ett brytverktyg, typ koben, försökte bryta upp altandörren. Gärningsmannen som insåg att han var upptäckt, släppte allt, och sprang därifrån. Målsägande såg då ytterligare en mörkkladd man lämna tomten springandes. Polisen har säkrat en del spår, bland annat brytverktyget. En anmälan om inbrottsförsök upprättades. I Järfälla inträffade flera bostadsinbrott samma dag. Där tog sig gärningsmannen/männen in genom att bryta upp entrédörren. Så här i sportlovstider ökar tyvärr inbrotten. Hjälp varandra genom att vara uppmärksamma på vilka som rör sig i ditt bostadsområde!

Klockan 07.42 den 22 februari larmades ambulanshelikopter, polis och räddningstjänst till Kungsängen där en cyklist blivit överkörd av en bil. Olyckan inträffade i korsningen Kyrkvägen / Bergvägen. Cyklisten, en kvinna född på 70-talet, hamnade under bilen och fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter. Hon var då vaken och talbar, i övrigt framgår inget i polisrapporten om hennes skadeläge. Polisen kommer att utreda olycksorsaken. Vägen var avspärrad under räddningsarbetet och medan bilen bärgades från platsen.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 30/5
INSTÄLLT! Bussutflykt med Hembygdsföreningen i Bro
INSTÄLLT! Röda Korset Second Hand i Bro
Lördag 6/6
INSTÄLLT Nationaldagsfirande i Bro C
Lördag 13/6
Röda Korset Second Hand i Bro
Söndag 14/6
De vilda blommornas dag, Kalholmen vid Broängarna
avståndsannons

Sparbanken Finansiell rådgivare 2020

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal

Toppbanner UBRO
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen