Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 23 april 2024 - klockan 10:02 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2019-02-25

Det har varit en lugn helg i kommunen, på många, många sätt präglad av skjutningarna som inträffade i Bro natten till torsdagen. En hög polisiär närvaro har säkert även det påverkat helgen, då särskilt i Bro.

När det gäller skjutningarna så fortsätter utredningsarbetet. I nuläget finns inget nytt att rapportera.

Någon gång under natten mellan den 21 och 22 februari gjorde okända gärningsmän inbrott i målsägandes firmabil som stod parkerad på Trombonstigen i Brunna. För att ta sig in i bilen hade gärningsmäånnen helt enkelt borrat upp låscylindern till dörren. Diverse verktyg stals.

Klockan 06.25 den 23 februari gjorde en eller flera okända gärningsmän ett inbrottsförsök i en mindre butik i Kungsängens centrum. De ska enligt anmälan ha försökt bryta sig in genom entrédörren, men av okänd anledning avbrutit sig innan fullbordat inbrott.

Vid åttatiden på morgonen den 23 februari larmades räddningstjänst och polis till Passagen i Kungsängens centrum där en restaurang utsatts för försök till mordbrand. Enligt anmälan så har gärningsmannen /männen hällt en brännbar vätska i ventilationstrumman och sedan tänt på. Tursamt nog tog sig inte elden utan det stannade vid mindre skador på fasad och i ventilationen. I närheten av restaurangen anträffades ett par dunkar som innehållit samma sorts brännbara vätska som den som användes vid mordbrandsförsöket. Polisen har säkrat en del teknisk bevisning men är intresserad av iakttagelser som kan ha gjorts i anslutning till brottet. Ring 114 14 om du sett eller hört något som kan vara viktigt för utredningen.

Klockan 23.45 den 23 februari larmades polisen till en bensinstation i Kungsängen där ett vittne sett en yngling hugga ett flertal hål i en större behållare med spolarvätska. En anmälan om skadegörelse samt miljöbrott är upprättad.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen