Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 19 maj 2019 - klockan 12:29 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2019-03-15

Den här veckan har polisen haft en trafiksäkerhetsinsats vilket innebär att de fokuserat lite extra på trafiken och upprättat hastighetskontroller. I går torsdag hade de en hastighetskontroll i korsningen Enköpingsvägen / Ängsuddsvägen (vid stallet i Bro) där det när dagen sammanställdes visade sig att fem förare fått lämna ifrån sig sina körkort på grund av allt för hög hastighet. 

Albin Näverberg, polis i Järfälla och Upplands-bro påminner om att skidboxar, både med innehåll och tomma, är ett hett byte. Den gångna veckan har vi i Upplands-Bro klarat oss från den typen av stölder, men i Järfälla är det flera anmälningar som gjorts.

Den 9 mars inträffade en mycket fräck stöld i Kungsängens centrum. Mitt på lördags-eftermiddagen, vid 15.40, körde en utlandsregistrerad, sliten skåpbil fram till det byggstängsel som omgärdar torget. Där klev två män ut och klippte upp ett hål i stängslet innan de plockade med sig tre markvibratorplattor samt en motorkap utan att bli stoppade. Den fräcka stölden lyckades och männen kunde lämna platsen utan att någon ingrep.

Vid 19-tiden den 11 mars inträffade en viltolycka på Håbo-Tibblevägen i närheten av Lugnet. Bil vs rådjur.

Klockan 12.41 den 12 mars råkade en lastbilschaufför ut för punktering på E18 strax innan Kockbackaavfarten, i riktning mot Enköping. Med polisens hjälp kunde han sedan försiktigt köra upp för avfartsrampen och ställa sig åt sidan i rondellen och kunde på så sätt minimera trafikpåverkan i avvaktan på bärgningsbilen.

Under eftermiddagen den 12 mars inkom flera samtal till kommunens viltvårdare om en trafikdödad stor vildsvinsgalt som låg i diket vid Tallberget, länsväg 912 i Håbo-Tibble. Vildsvinet var nyligt påkört men föraren hade ej rapporterat viltolyckan till polisen varför det hela utreds som en smitningsolycka. 

Under dagen den 14 mars genomförde polisen hastighetskontroller i korsningen Enköpingsvägen / Ängsuddsvägen i Bro (vid stallet). Sammalagt fem förare körde så pass fort att de fick lämna ifrån sig sina körkort.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 19/5
Vandring i Rösaringskomplexet med Börje Sandén
Måndag 20/5
Föredrag: Hur tänker en tjuv?
Tisdag 21/5
Mattecentrum i Brohuset
Onsdag 22/5
Biologiska mångfaldens dag, Hällkana
Torsdag 23/5
Kom och spela teater - för dig som är 65+
Mattecentrum på biblioteket i Kungsängen!
Lördag 25/5
Röda Korset - Loppis / Second Hand
KUNGSFESTEN
Söndag 26/5
Trädgårdsföreningen Kungsängsliljan bjuder in till trädgårdsloppis
avståndsannons

MP EUvalet 19 sb2

U-B kommun Kungsfesten 19

U-B kommun Förtidsrösta EUvalet 19

Centern -EUval 19

U-B kommun Rösträkning EUvalet 19

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen