Woody nov 19 allt för proffsen
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 28 januari 2020 - klockan 06:12 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2019-04-05

Förutom ett lägenhetsinbrott är det bara bilrelaterade anmälningar i dagens polisrapport: fortkörningar, en viltolycka och några trafikolyckor. Samt en bilbrand.

Strax innan halv åtta på morgonen den 1 april inträffade en trafikolycka på Enköpingsvägen i Bro. I höjd med Råbystigen blev en fotgängare påkörd av en bil. Fotgängaren var vaken och talbar och ska ej ha skadats allvarligt men ambulans kallades för säkerhets skull till olycksplatsen. Det framgår ej i anmälan hur olyckan gick till.

Vid 14.30-tiden den 1 april upptäckte en målsägande boende på Lantmätarvägen i Gamla Bro att denne haft ovälkommet besök i sin lägenhet. Någon gång mellan klockan 10.30 och 14.30 hade en eller flera okända tagit sig in i lägenheten genom att krossa rutan i altandörren. det är oklart vad som stals vid inbrottet. 

Vid 13.30-tiden den 2 april inräffade en viltolycka på Tranbyggevägen i Håbo-Tibble, åt militärområdeshållet. Bil vs rådjur.

Strax innan 14 den 2 april inträffade en trafikolycka på Kraftvägen i Brunna industriområde. Flera bilar var inblandade i olyckan och polis och räddningstjänst tillkallades för att säkra platsen. Polisen fick bistå de olycksdrabbade i att reda ut ansvarsfrågan. Ingen person skadades allvarligt men en av förarna klagade på ryggsmärtor.

På morgonen den 3 april genomfördes trafikkontroller i Upplands-Bro, bland annat i höjd med Vikberga/Sylta i Kungsängen och längs Enköpingsvägen genom Bro. Vid Vikbergakontrollen blev det ett flertal hastighetsböter utfärdade. Det framgår ej i polisrapporten om protokollet från Bro-kontrollen var prickfritt eller om man även där fick fatt på några fartsyndare.

Vid halv fem-tiden den 4 april larmades polisen till Enköpingsvägen där en uppmärksam bilist noterat att den framförvarande bilen vinglade betänkligt. Polispatrullen fick stopp på det vingliga ekipaget i höjd med stallet i Bro. Det hela resulterade i en anmälan om grov olovlig körning. Föraren ska ej ha kört påverkad med visade sig vara mycket trött och har därför visat dåligt omdöme genom att sätta sig bakom ratten.

Klockan 01.10 den 5 april larmdes polis och räddningstjänst till Örnstigens boendeparkering i Råby, Bro, där ett vittne sett en bilbrand blossa upp. I samband med det såg vittnet även en person springa från platsen. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades men i nuläget finns ingen misstänkt. En bil totalförstördes och en bil skadades i branden. Dessutom skadades den carportlänga som bilarna stod i. Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 9/2
Medlemsmöte/Öppet hus Föreningen Villa Skogas Vänner
Tisdag 11/2
Föredrag: Historia kring vikingens vattenleder i Mälaren med Draget i Håbo
avståndsannons

UBG Öppet hus jan 20

TKBTK jan 20

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen