Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 20 september 2019 - klockan 14:34 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2019-05-06

-Sammanfattningsvis har det varit en lugn helg, även om det så klart finns några händelser inrapporterade, säger Albin Näverberg, polis i Järfälla och Upplands-Bro på frågan hur helgen har varit.

Vid 21.30-tiden den 4 maj inträffade en viltolycka i Kungsängen, i korsningen Bygdegårdsvägen - Skyttens väg. Bil vs rådjur.

Strax efter 13 den 5 maj ser en målsägande sin stulna cykel med en för honom okänd person på. Målsägande stoppar den cyklande personen och förklarar läget. Den cyklande säger sig ha köpt cykeln och polis tillkallas för att reda ut det hela. Det slutar med att polisen tar med sig cykeln i avvaktan på att ägandeförhållandet är utrett. Sedan något år finns en lag, "Bättre rätt", som säger att den rättmätige ägaren mycket väl kan vara den förste ägaren och inte som det under lång tid varit, när man kunnat hävda att man köpt (stöld)gods i "god tro" och därmed få behålla godset. Som sagt så ska ägandeförhållandet klaras ut men med stöd av "Bättre rätt" kan mycket väl cykeln få flytta tillbaka till målsägande inom kort. "God tro" finns inte längre.

Strax efter 18 den 5 maj larmades Räddningstjänst till lilla gymnastiksalen vid Ekhammarskolan där en brand i en papperskorg upptäckts. Elden kunde enkelt släckas. Brandorsaken är oklar, men en glödande fimp slängd i papperskorgen är en sannolik sådan.

Vid midnatt den 5 maj larmar en person i de yngre tonåren polisen om att denne utsatts för misshandel av tre för honom okända personer vid busstationen i anslutning till Kungsängens station. Misshandeln ska enligt anmälan ha varit ringa och målsägande behövde ej uppsöka vård.

Strax efter midnatt den 6 maj utlöstes inbrottslarmet hos ett företag på Energivägen i brunna industriområde. Vid tidpunkten för UBROs poliskontakt på förmiddagen den 6 maj var ännu inte anmälan färdigbearbetad så det är oklart om inbrottet fullbordats eller om larmet utlöstes av annan orsak.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Skördemarknad i Ladan Öråker
Söndag 22/9
Skördemarknad i Ladan Öråker
Djupdal på Rösaringsåsen- klassisk plats i forntidshistorien
Tisdag 24/9
Invigning av Upptäck konsten-appen
Tisdag 8/10
Gammaldags mat på Klint
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
Söndag 20/10
Medlemsmöte/Öppet hus Föreningen Villa Skogas Vänner
Söndag 27/10
Slöjd- och hantverksutställning på Klint
avståndsannons

U-B kommun sep 19 Tidig kväll m Kjos

Norrboda Gård sep 19

Kvinnojouren Anna sep 19

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen