UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 4 augusti 2020 - klockan 22:43 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2019-08-09

En skottskadad yngling i Bro samt tusentals meter stulen elkabel vid två företagsinbrott finns med bland veckans polisanmälningar. Polisen är mycket intresserad av att få in information om alla tre fallen. 

-Vi välkomnar alla tips. För att lösa den här typen av brott måste vi förlita oss på information från allmänheten. Även små, till synes obetydliga detaljer, kan vara viktiga! säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

I måndags morse upptäcktes en grov stöld mot ett företag på Ullevivägen i Bro. Stölden har skett någon gång under helgen, mellan den 2 och 5 augusti. Tjuvarna har tagit sig in på företagsområdet genom att klippa upp ett hål i staketet. Där har de sedan plockat med sig en stor mängd kabel till ett avsevärt värde. Kabeln har de dels dragit loss från tre större arbetsfordon och dels från ett antal kabeltrummor. Elkabel innehåller koppar, som efter att man skalat bort plasten smälts ner och säljs vidare. 

Klockan 16.12 den 5 augusti inträffade en viltolycka på länsväg 269, vid Norränge. Bil vs rådjur.

Någon gång mellan den 2 och 6 augusti inträffade ett bilinbrott i en firmabil som stod parkerad på Rönnbärsvägens boendeparkering i Tibble. Diverse verktyg stals ur bilen.

Någon gång mellan den 3 och 4 augusti stals en damcykel från cykelparkeringen vid Bro station. När målsägande kom hem med tåget på kvällen den 4 augusti fanns bara det avklippta låset kvar vid cykelstället.

På tisdagsmorgonen upptäcktes nästa kabelstöld. Den här gången från ett företag på Vikbergavägen i Kungsängen. Stölden har inträffat någon gång mellan den 5 och 6 augusti och tjuvarna har tagit sig in på företaget genom att bryta upp ett stort hål i förrådsväggen. Förutom en stor mängd elkabel stals även en större mängd elmaskiner.

Någon gång mellan klockan 01 och 03 den 6 augusti gjorde okända gärningsmän inbrott i en byggbod på Kyrkvägen i Kungsängen. Ur byggboden stals två stycken markvibratorer. Ett vittne såg ett fordon med släp stå parkerat vid företagsområdet vid tvåtiden.

Klockan 07 den 6 augusti inträffade en trafikolycka på motorvägsavfarten vid Brunna. En bil höll inte tillräckligt avstånd till framförvarande utan körde in i denne.

Vid halvett-tiden, natten mot den 7 augusti, larmades polis till en lägenhet på Bergvägen där ett bråk uppstått. En person greps för misshandel.

Klockan 09.19 den 7 augusti inträffade en viltolycka på länsväg 269. Bil vs rådjur.

Klockan 23.36 den 7 augusti larmades polis och ambulans till Bro Centrum där en skottskadad yngling påträffats. Ynglingen hade en skottskada i ena benet och fördes till sjukhus för vård. Brottsplatsen är sannolikt någonstans i Råby, men i nuläget har polisen inte särskilt mycket information att gå på. De har hittat en tomhylsa som är skickad på analys, har hört närboende och så vidare, men söker fler vittnen som hört eller sett något. Polisen är mycket intresserad av att få in mer information kring skjutningen och välkomnar alla tips. De låter hälsa att man kan få lämna uppgifter anonymt om man önskar.

Någon gång mellan den 7 och 8 augusti stals en röd traktor av märket Volvo T4-30 från Husbyvägen i Bro. Traktorn är av äldre modell, i fint skick, och har registreringsnummer ADA 546. Senast sågs den på Enköpingsvägen i riktning mot Stockholm. Har du sett den röda traktorn? Kontakta polisen.

Någon gång mellan midnatt och lunchtid den 8 augusti inträffade en viltolycka på länsväg 902, Rösaringsvägen, i närheten av Hammartorp. Bil vs rådjur. Rådjuret hittades av viltvårdaren som anmälde olyckan. Då det inte gjorts någon anmälan av föraren registreras det hela som en smitning. Tänk på att du som förare alltid är skyldig att anmäla en viltolycka!Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 9/8
Sommarcafé och Kulturutflykt
avståndsannons

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen